Sultangazi'de düzenlenen Kahramanmaraş Yöresel Günleri'ne depremzede esnaf katılıyor

Sultangazi'de düzenlenen Kahramanmaraş Yöresel Günleri'ne depremzede esnaf katılıyor

Kentin kültürü ve lezzetlerinin tanıtıldığı, Sultangazi'de düzenlenen Kahramanmaraş Yöresel Günleri'nde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen esnaf da yer alıyor.

İSTANBUL (AA) - Kentin kültürü ve lezzetlerinin tanıtıldığı, Sultangazi'de düzenlenen Kahramanmaraş Yöresel Günleri'nde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen esnaf da yer alıyor.

Sultangazi Belediyesinin Anadolu'nun farklı şehirlerinin kültür ve lezzetlerinin tanıtımı için düzenlediği etkinlikler kapsamında bu hafta Kahramanmaraş misafir edildi.

Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu (MARAŞFED) ve Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş İl Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen program, ilçedeki etkinlik alanında başladı.

Açılış programına Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları Nurcan Öztürkmen ve Fatih Sultan Mehmet Çiçek, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Yasin Kul, MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç, TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık ile bazı vatandaşlar katıldı.

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, basın mensuplarına, kültürel faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, Anadolu kültür festivali dedikleri yöresel günlerin altıncısını düzenlediklerini söyledi.

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla İstiklal Madalyası'na layık görülerek Kahramanmaraş ismini alan kentin, kültürü ve gastronomisiyle değerli olduğunu dile getiren Öztürkmen, "Burada bu hafta tamamen depremzede esnafımız olacak. Pazar akşamına kadar sürecek." dedi.

Etkinlikte vatandaşlara sıcak süt ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.