Sunucu MHP'li Vural'ı fena bozdu

Sunucu MHP'li Vural'ı fena bozdu

'AKP’nin borazanı mı oldu bu televizyon?' sözü sunucuyu çıldırttı!Sunucu Özge Özsağğman MHP'li Vural'a utanacaksınız diye çıkıştı.

Canlı yayında suçlamalar havada uçuştu. Önce Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri kapıştı, polemiğe sunucu da katıldı.

Habertürk'ün canlı yayınında ortalık karıştı.Önce AK Partili Suat Kılıç ve MHP'li birbirine girdi, Kılıç Vural'ı protesto için telefonu kapattı.

Tartışma sırasında Vural, sunucu Özsağman'a "AKP'nin borazanı mı oldu bu televizyon?" suçlaması kızdırdı. Özsağman da Vural'a "söyledikleriniz yüzünden yüzünüz kızaracak" diye tepki gösterdi.

Özge Özsağman'ın sunduğu "1 Gün" programında, MHP lideri Bahçeli'nin açılımla ilgili hükümeti sert bir şekilde eleştirdiği basın toplantısındaki sözleri tartışıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural telefonla katıldığı canlı yayında gerilim dolu dakikalar yaşandı..

Oktay Vural'ın tansiyonu yüksek ses bir ses tonuyla yaptığı konuşmalar dikkat çekti.

Vural, "Türkiye'nin adının değiştirilmesi, eğitimi sistemine Kürtçenin gelmesi, AKP'li vekiller demedi mi ‘Öcalanla açılım yapılmalıdır' diye konuştu.

Kılıç ise Türkiye'nin adının ve resmi dilinin değişeceği iddiasının yalan olduğunun altını çizdi.. Projenin özünün 81 vilayette 72 milyon insanı bir arada barış içinde yaşatma projesi olduğunu savunarak, MHP yönetimini süreci siyasal rant peşinde koşmakla suçladı.

Bu sözlere sinirlenen Vural, araya girerek "Bursa'daki tablodan utanın, milleti birbirine düşman ediyorsunuz, ırkçı kavmiyetçi zihniyetten utanın" diye bağırdı.

Kılıç bu karşılık süreci yönetmekle görevli Beşir Atalay'ın ağzından çıkmayan sözleri iktidara mal eden muhalefete ateş püskürdü.

Kavganın fitili de burada ateşlendi.. Vural siyasal Kürtçülüğün çözüm diye sunulduğunu savundu. Sunucu Özsağman araya girerek "İçişleri Bakanının ağzından net bir şekilde duymadık' dedi. Sayın Kılıç, Bu da çarpıcıydı."dedi.

"İçişleri Bakanın ağzından yani ne duydunuz ki siz ben aloo" diyen Vural bir süre sustu ve aynı cümleyi bir kez daha tekrarladı.

Kılıç bu fırsatı kaçırmadı ve "Duymadıkları için yorum yaptıkları için hataya düşüyorlar. Daha doğrusu süreci siyaseten değerlendirmek istedikleri için söylemediğimiz sözleri mevzu bahis etmeye bunlardan medet ummaya tenezzül ediyorlar diye cevap verdi.

Vural bu gelişmelerden sonra daha da sinirlenerek "Özge hanım AKP'nin borazanı mı oldu bu televizyon? Sözümü kesmeyin" diyerek tepki gösterdi..

Kısa bir şaşkınlık yaşayan sunucu kendini toparladı ve "Ne demek efendim biz hem sizi hem de Kılıç'ı dinlemeye çalışıyorum" diye cevap verdi.

Vural: İki kişiyi bir anda dinleyemezsiniz ki bırakın da sözlerimizi söyleyelim.

Özsağman: Sayın Suat Kılıç'ı uyardım ben ama işte konuşuyor. Sizin söylediklerinize cevap vermek istiyor.

Vural: Neden benimkini kesiyorsunuz da onunkini kesmiyorsunuz

Özsağman: Sayın Suat Kılıç bir saniye

Kılıç: Tartışma yapmak mümkün değil. Milletimizin ferasetine terk ederek ben bu polemik ortamında daha fazla kalmak istemiyorum

Özsağman: Yoo hayır sormam gereken bir soru daha var. MHP lideri Bahçeli'nin, bir saniye.. Her iki konuğuma da...

Vural: muhafazakarlıktan nasıl dönüş yaptıklarını konuşalım. Türkiye'yi eyaletlere bölme planlarını milletin önünde deşifre edelim

Özsağman: Sayın Kılıç hattımızdan düştü

Özsağman: Söz hakkı vereceğim. Söz hakkını verirken de sanıyorum az önce söyledikleriniz yüzünden biraz yüzünüz kızaracak gibi geliyor

Vural: Yüzümüzü kızartacak bir şey yok.

Özsağman: Biz kimsenin borazanı değiliz.

Vural: Benim sözümü kesmekte tereddüt etmediniz Öz Hanım.

Özsağman: Deminden beri Kılıç'ın sözünü kesmeye çalışıyorum ama kendisi benim sözümü duymadı. Anlıyorsunuz ben de burada canlı yayın yapıyorum

Vural: Anlıyorum

Etiketler :