Süper Lig'de haftanın görümü

Süper Lig'de haftanın görümü

Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftası, bugün yapılan maçlarla tamamlanırken, ilk 3 sırada değişiklik olmadı. İşte ligde alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu.

İkinci yarıdaki ilk maçında deplasmanda Orduspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, 2. sıradaki yerini korudu. İlk devreyi 35 puanla Galatarasay'ın ardından 2. sırada bitiren sarı-lacivertli takım, Ordu deplasmanından aldığı 1 puanla 18. hafta sonunda 36 puanla 2. sırada yer aldı.

Karşılaşmanın ilk golü 18. dakikada Ordusporlu Stancu'dan geldi. Stancu yaklaşık 30 metreden mükemmel bir vuruşla topu kaleci Volkan'ın solundan ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe'nin gol arayışları sonuç vermeyince ilk yarı 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Fenerbahçe, ikinci yarının başında 50. dakikada Semih'in pasını gole çeviren Emre ile 1-1 beraberliği yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca her iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı.

Beşiktaş, sahasında Eskişehirspor'u konuk etti. İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmada Beşiktaş, 54. dakikada, Sivok'un attığı golle 1-0 öne geçti. Son dakikaları hareketli geçen maçta 90. dakikada Mustafa Pektemek ile farkı ikiye çıkaran siyah-beyazlı takım 2-0'lık galibiyetle 3 puanın sahibi oldu. İlk yarıyı 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, puanını 35'e çıkardı ve yerini korudu.

Eskişehirspor ise ikinci yarının ilk haftasını puansız kapadı ve 30 puanla 4. sırada yer almaya devam etti.

Gençlerbirliği, sahasında Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Samsunspor, 42. dakikada Murat'ın golüyle 1-0 öne geçti, ancak beraberlik golü de yine kendi oyuncusundan geldi. 44. dakikada Hurşut'un ceza alanı içine yaptığı ortada penaltı noktasının hemen önünde bulunan Fink, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi takımının ağlarına gönderince, skor 1-1 oldu. Karşılaşma bu sonuçla bitti ve her iki takımın da hanesine 1'er puan yazıldı.

Bu sonucun ardından 29 puana ulaşan Gençlerbirliği'nin, 5. sıradaki yeri değişmedi.

Gaziantepspor, sahasında Medical Park Antalyaspor'u 1-0 yendi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Ev sahibi takım, 86. dakikada Cenk Tosun'un golüyle 1-0 öne geçti. Skoru korumayı başaran Gaziantepspor, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Ligde Galatasaray'ın liderliği sürüyor. Sezonun ilk devresini lider kapatan sarı-kırmızı takım, dün sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 yenerek 40 puanla zirvedeki yerini korudu. Galasataray'ın golleri 7 ve 51. dakikalarda Emre Çolak, 72. dakikada Baroş ve 90 1'de Selçuk'tan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tek golünü ise 14. dakikada Visca kaydetti.

Trabzonspor, Manisaspor karşısında 40. dakikada Halil ve 82. dakikada Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 galip geldi. 64. dakikada Trabzonspor filelerini havalandıran Isaac ise takımını yenilgiden kurtaramadı. Trabzonspor, bu galibiyetin ardından puanını 27'ye çıkardı. Trabzon'da ilk yenilgisini alan Ege temsilcisi ise 24 puanda kaldı.

Kayserispor evinde Bursaspor'u konuk etti. Karşılaşmada 21. dakikada Battala'nın golüyle öne geçen Bursaspor, 73. dakikada Stepanov'un bulduğu golle 2-0 galip geldi ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Yeşil-beyazlılar bu galibiyetle puanını 22'ye yükseltirken, Kayserispor ise haftayı, 25 puanla tamamladı.

Sivasspor-Kardemir Karabükspor maçı, ev sahibi ekibin 3-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Sivasspor 11. dakikada Erman, 45 1'de Kadir, 75. dakikada ise penaltıdan Eneramo'nun golleriyle galip gelerek haftayı 3 puanla kapattı.

Ankaragücü, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yenerek, 2. devrenin ilk haftasında taraftarlarının yüzünü güldürdü. Ligdeki 2. galibiyetini elde eden başkent temsilcisinin gollerini 1 ve 70. dakikalarda Ergin kaydederken ev sahibinin tek golü 67. dakikada Erman'dan geldi.

Toplam 23 golün atıldığı 18. haftada, 5 maç ev sahibi takımın üstünlüğüyle sonuçlanırken, 2 maçı konuk takım kazandı. Ayrıca 2 maçta berabere sonuçlandı.

Gol krallığında, Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ın açık ara liderliği sürüyor. Yılmaz, dün takımının Manisaspor'u 2-1 yendiği karşılaşmada 82. dakikada rakip fileleri havalandırarak gol sayısın 17'ye çıkardı. Gençlerbirliği'nden Tum, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Kouamo ile Trabzonspor karsışında dün takımının tek golünü atan Manisasporlu İsaac, 7'şer golle 2. sırayı paylaşıyor. Bu futbolcuları 6'şar golle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Da Sılva, Kayserisporlu Gökhan Ünal, Galatasaraylı Elmander ve Mersin İdmanyurdu'ndan Nobre, 3. sıradan takip ediyor.

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta maçlarında alınan sonuçlar, son puan durumu ve 19. hafta maç programı şöyle:

-18. hafta maç sonuçları-

Kayserispor-Bursaspor.....................................( 0 - 2 )

Sivasspor-Kardemir Karabükspor............................( 3 - 0 )

Trabzonspor-Manisaspor....................................( 2 - 1 )

Mersin İdmanyurdu-Ankaragücü..............................( 1 - 2 )

Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor..............( 4 - 1 )

Gençlerbirliği-Samsunspor.................................( 1 - 1 )

Orduspor-Fenerbahçe.......................................( 1 - 1 )

Gaziantepspor-Medical Park Antalyaspor....................( 1 - 0 )

Beşiktaş-Eskişehirspor....................................( 2 - 0 )

 

 

19. haftanın maç programı-

07 Ocak 2012 Cumartesi
Bursaspor 16:00 Mersin İ.Y.
İstanbul BB. 16:00 Trabzonspor
Samsunspor 19:00 Galatasaray

08 Ocak 2012 Pazar
Manisaspor 13:00 Orduspor
Karabükspor 13:00 Gençlerbirliği
MP Antalyaspor 16:00 Kayserispor
Eskişehirspor 16:00 Sivasspor
Ankaragücü 19:00 Beşiktaş

09 Ocak 2012 Pazartesi
Fenerbahçe 20:00 Gaziantepspor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.