Süper Lig'de sonuçlar - PUAN DURUMU

Süper Lig'de sonuçlar - PUAN DURUMU

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş'a sahasında 3-1 yenilen Diyarbakırspor, ligin bitimine 2 hafta kala kümede kalma şansını zora soktu.

Diyarbakırspor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada Beşiktaş, 25. dakikada İbrahim Toraman'ın attığı golle 1-0 öne geçti. 48. dakikada ise Diyarbakırspor, Tazemeta'nın golüyle durumu 1-1 yapsa da 66. dakikada Abdullah'ın kendi kalesine attığı golle 2-1 geriye düştü. Beşiktaş, Tello'nun 83. dakikada kaydettiği golle karşılaşmayı 3-1 üstün tamamladı.

Bu sonuçla siyah-beyazlılar, ligde 61 puanla Galatasaray'ın hemen arkasında, 4. sıradaki yerini korudu. Diyarbakırspor ise 27 puanla 16. sırada yer alarak, kümede kalma şansını zora soktu.


Ligde kalma mücadelesi veren bir başka takım olan Sivasspor ise sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalarak, Diyarbakırspor ile puan farkını 5'e çıkardı ve kümede kalma konusunda avantajlı duruma geçti.

Önünde 2 maçı bulunan Sivasspor ve Diyarbakırspor'un ligi aynı puanla bitirmesi halinde, ikili averaja bakılacak. İkili averajda ise Diyarbakırspor, rakibine göre üstün konumda bulunuyor.

Öte yandan Denizlispor'un, geçen hafta ligden düşmesi kesinleşmişti.

Günün diğer maçlarında, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Denizlispor'un yanı sıra, Gaziantepspor'u 1-0 mağlup eden Antalyaspor da haftayı galibiyetle bitirdi. Bursaspor, Fenerbahçe ve Ankaragücü, haftanın yüzü gülen diğer takımları olurken, Büyükşehir Belediyespor ise evinde Galatasaray'a 1-0 yenildi.

Ligde, Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki şampiyonluk yarışı devam ediyor. Puanını dün 70'e çıkaran lider Fenerbahçe'yi, Bursaspor 1 puan geriden takip ediyor.

-GOL KRALLIĞI-

Gol krallığında Kayserisporlu Makukula, 20 golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu, 13 golle Gaziantepsporlu Souza, 12 golle Beşiktaşlı Bobo, 11 golle Trabzonsporlu Umut Bulut, Fenerbahçeli Alex ve Galatasaraylı Baros takip etti. Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek ve Antalyasporlu Necati Ateş'in ise 10'ar golü bulunuyor.

Turkcell Süper Lig'de, 32. hafta maç sonuçları, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

-SONUÇLAR-

Ankaragücü-Trabzonspor: 1-0
Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 0-1
Fenerbahçe-Eskişehirspor: 2-0
Bursaspor-Kayserispor: 2-0
Denizlispor-Gençlerbirliği: 2-0
Antalyaspor-Gaziantepspor: 1-0
Sivasspor-Kasımpaşa: 1-1
Diyarbakırspor-Beşiktaş: 1-3

-PUAN DURUMU-



-GELECEK HAFTANIN PROGRAMI-

Kayserispor-Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa-Diyarbakırspor, Trabzonspor-Denizlispor, Ankaragücü-Fenerbahçe, Gaziantepspor-Gençlerbirliği, Galatasaray-Antalyaspor, Beşiktaş-Manisaspor, Eskişehirspor-Sivasspor

Etiketler :