Süper Lig'den Takım Düşmeyecek!

Süper Lig'den Takım Düşmeyecek!

Yeşil sahalardaki rekabet ikiye katlanacak. Bu yıl Süper Lig'de düşen takım olmayacak. Böylece, yeni sezon 20 takımla açılacak...

Türkiye Futbol Federasyonu, bu yıl Turkcell Süper Lig'de bir ilke imza atacak. Peki yeşil sahalardaki devrim niteliğindeki değişiklik nasıl olacak? İşte bu sorunun yanıtına TAKVİM ulaştı.

Ankaraspor'un sezon başında düşürülmesiyle 17 takıma inen Süper Lig'de bu yıl başka takım düşürülmeyecek. 2. Lig'ten 3 takımın çıkmasıyla beraber Türkiye Birinci Ligi'nde mücadele eden takım sayısı 20'ye yükselecek. Böylece takım sayısı İngiltere-Premier Lig, İtalya-Serie A, İspanya-La Liga ve Fransa-Lique 1'de olduğu gibi 20'ye çıkacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu girişimiyle Süper Lig'de daha fazla ilin temsili de sağlanacak. Karar kesinleşirse en çok, düşme korkusunu enselerinde hisseden Diyarbakır, Sivas ve Manisasporlular sevinecek. Çünkü düşme tehlikesinde olan bu takımlar, yerlerini garantileyecek. Değişiklik, naklen yayın ihalesini kazanan yayıncı kuruluşa da yarayacak ve 36 değil 40 hafta maç yayımlayacak. Futbol Federasyonu, söz konusu değişikliği bu sezon uygulamazsa, Ankaraspor'a ilave olarak iki takım daha Süper Lig'e veda edecek. Onların yerine Bank Asya Birinci Lig'den 3 takım Süper Lig'e yükselecek. Bu takımlardan biri, büyük ihtimalle Banka Asya Ligi'nin rakiplerine puan farkı atan lider Kardemir Karabükspor olacak.

Etiketler :