Şüpheli Barnabas ölümleri

Şüpheli Barnabas ölümleri

Peşindeki herkesi ölüme sürükleyen 'Barnabas İncili'ni en çok araştıranlardan biri de İskenderpaşa cemaati lideri Mahmut Esad Coşan'dı. Ama O da, tıpkı Muhsin Yazıcıoğlu gibi şaibeli bir kazada öldü...

Önceki günkü yazısında helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun Barnabas İncili hakkında yaptığı araştırmaya değinen Takvim yazarı Emin Pazarcı bugünkü yazısında Sidney'de bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İskenderpaşa Cemaati Lideri Mahmut Esan Coşan'ın şüpheli ölümüne dikkat çekti. İşte o yazı...


Dün, Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümünden önceki sırrını açıklamıştık. Ancak, şüpheler ve sırlar bu kadarla sınırlı değil. Mahmut Es'ad Coşan da Barnabas İncili'ne ilgi duymuş ve Yazıcıoğlu gibi şüpheli bir kazada hayatını kaybetmişti.


Olaylar dizisi son derece ilginç... Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Barnabas İncili ile ilgili çalışmaları çok eskiye dayanıyor. Gelişmeler, bu konuyu Nakşibendi Tarikatı'nın İskenderpaşa Cemaati Lideri Mahmut Es'ad Coşan'la da görüştüğünü gösteriyor. Çünkü, Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da Seda Pastanesi'nde arkadaşları ile yaptığı "Barnabas Toplantısı"nda Es'ad Coşan'dan da bahsediyor. Aynen şu ifadeleri kullanıyor:
- Esad Hoca (Coşan) da bu işi çok araştırdı. O da bu konunun açıklığa kavuşmasını çok istiyordu. Ancak, ömrü vefa etmedi.
Neden?
Çünkü, Esad Coşan da Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı kaderi paylaştı. 28 Şubat sürecinin ardından Avustralya'da bir "kazada" hayatını kaybetti.
Esad Coşan, 4 Şubat 2001'de, Sidney'in 500 kilometre batısındaki Dubbo Kenti'nin girişinde, içinde bulunduğu araca bir kamyonun çarpması sonucu damadı Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel ile birlikte vefat etti.
Cemaatin büyük bölümü, olayın kaza olduğuna inanmadı. Hep, "Esad Hoca trafik kazası süsü verilerek öldürüldü" iddiaları ortalıkta dolaştı. Bu konuda pek çok yazı yazıldı.
İlginçtir, olay mahalli, profesyonel kişiler yerine orada hiç bulunmaması gerekenler tarafından temizlendi.
Bütün deliller yok edildi. Durum bu olunca, iddialara rağmen "kaza" ile ilgili olarak ciddi bir araştırma yapılamadı. Esad Coşan'ın, Türkiye'ye getirilen naaşı da 9 Şubat 2001'de Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Olay, sadece "ölümlü bir trafik kazası" olarak kayıtlara geçti.
Şüphelerin hiç biri giderilemedi.

* * *
Lütfü Şahsuvaroğlu, 1970'li yıllardan bu yana Muhsin Yazıcıoğlu'nun birlikte olduğu isimlerden biri. Yıllar boyunca önemli sırları paylaştılar...
Dün kendisi ile görüştüm.
"Biz Muhsin Başkan'la Barnabas İncili'ni, 2000'li yıllarda, Genelkurmay'ın elinde olduğu tartışılırken konuşmuştuk" bilgisini verdi:
- Ben kendisine bu konuyu çok önemsediğimi söylemiştim. Hatta, İncil'in Genelkurmay'ın elinde bulunduğu haberleri ile ilgili olarak da "Bu Türkiye'nin batıya karşı en önemli kozlarından biri" değerlendirmesini yapmıştım.
Ardından ekledi:
- İslam'ın dalga dalga yayılacağını çok önceden ortaya koyan otantik İncil'in ortaya çıkmasının batıyı nasıl etkileyeceğini düşünebiliyor musunuz?
Şahsuvaroğlu ile birlikte kendisine çok yakın isimlerin de belirttiği gibi, Yazıcıoğlu, yıllardır Barnabas İncili üzerine kafa yoruyor ve çalışmalar yapıyordu. Tam ciddi adımlar atacaktı ki, bir helikopter kazasında hayatını kaybetti.

* * *
Barnabas İncili'nin akıbeti ise tam bir muamma... Kitabın 1981'de bir mağarada bulunmasının ardından, akıllara durgunluk verecek ve film senaryolarına konu olacak gelişmeler yaşandı: İncil, köylülerden korucu başlarının eline geçti. Tam eski bir milletvekiline satılacakken, jandarma tarafından alındı.
İncil'i bir süre elinde tutan jandarma, daha sonra Genelkurmay Özel Harp Dairesi'ne gönderdi.
İncil, kimseye gösterilmedi ve herkesten saklandı. Eski Başbakanlardan Turgut Özal'ın devreye girmesiyle tercüme çalışmalarına başlanabildi. Ancak, bu çalışma da uzun sürmedi; bir türlü sonuçlandırılamadı.
Konuya ilişkin kitaplar yazıldı.
Pek çok önemli isim, Barnabas İncili üzerine ciddi çalışmalar yaptı. Bu arada, iddialar, rivayetler, dedikodular birbirini kovaladı...
Üstelik, İncil'in bugün nerede olduğuna dair de net ve kesin bir bilgi yok. Kimse kamuoyunun karşısına geçip tatmin edici bir açıklamada bulunmuyor.
Kimi, "Halen Genelkurmay'da koruma altında" diyor. Kimisi, "Barnabas İncili'ni Vatikan'da gördüğünü" iddia ediyor. Kimi de "Kozmik Oda'da yapılan arama sırasında yok edildi" değerlendirmesini yapıyor.
Barnabas İncili, sırrını koruyor!

Emin Pazarcı - Takvim 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.