Şüpheli Ölümde Derin Kuşkular

Şüpheli Ölümde Derin Kuşkular

Kahramanmaraş'ta evde asılı bulunan 4 kardeşin ölümünün arkasındaki sır perdesi aralanmaya çalışılıyor. Kardeşlerin babası da ilk defa ortaya çıktı ve konuştu...

Türkiye’yi sarsan 4 kardeşin aynı evde peş peşe intiharında “gizli tarikat” olabileceği iddiası da soruşturmaya konu oldu.

Memleketlerinde yan yana toprağa verilen Raden (31), Beraris (26), Rulin (30) ve Sacen Sağocak (27)?kardeşlerin ölümündeki sır perdesi henüz tam olarak aralanamadı. Cinayet seçeneği de dahil bütün ihtimalleri gözönünde bulunduran savcılık bu konuda çok sayıda kişinin ifadesine başvuruyor. Edinilen bilgiye göre soruşturma kapsamında “gizli tarikat” üyeliği de gözardı edilmiyor. İslam dışı bir gizli tarikattan gençlerin etkilenmiş olabileceği vatandaşlar arasında konuşulmaya başlandı. Savcılık soruşturması Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan raporla şekillenmesi bekleniyor.

İYİ EĞİTİM ALMIŞLAR
Kardeşlerin içine kapanık olduğunu söyleyen komşuları gençlerin her birinin iyi eğitimli olduğuna dikkat çekiyor. Baba Sağocak’ın metafizik konularına olan merakına işaret eden komşular, bu durumun çocuklar üzerinde de etkisi olduğunu belirtti. Okullarında rutin öğrencilik hayatı sürdüren gençlerin maddi konuda sıkıntıları olmadığı, uyuşturucu ve alkol bağımlılığının bulunmadığı belirtiliyor.

ÇOCUKLARIN BABASI KONUŞTU

Hürriyet'in haberi...

Eşi Neyran Sağocak’ın 15 Nisan’da İstanbul’da ölümünün ardından 4 çocuğu intihar eden Avukat Necdet Sağocak’la (67) Kahramanmaraş’taki evinde görüştük. Abdülhamidhan Mahallesi’ndeki 3 katlı müstakil evinin bahçesi yemyeşil.O kadar çok leylak ağacı var ki. Koparıp verirken “Neyran prensesimin en sevdiği çiçekten size vereyim” diyor. Siyahlar içinde. Atletik, bakımlı, nazik. “Acınızın büyüklüğünü anlıyorum” diyorum. “Karşınızda dünyanın en güçlü adamı var” diyor. “Sizi üzmek istemiyorum” diyorum. “Üzüldüğümü nereden çıkardınız?” diyor ve ekliyor, “Hiç ağlamadım, hiç ilaç almadım. Psikologa gittim, sorular sordum, cevap veremedi. Üç gün sonra gidip cevaplarını alacağım.” Elimi tutuyor. Buz gibi. Bana “Elleriniz ne kadar sıcak” diyor. Gözlerime bakıyor “Binlerce yıllık acı kültürü omuriliğinizden aşağıya inmiş” diyor. Çocuklarının, annelerine neden ölümüne bağlı olduğunu öğrenmek istediğimi söylüyorum. Mırıldanarak “Neyran’ım mükemmel, olağanüstü bir insandı. Onu çok seviyorduk. 5 hastane dolaştık ama kaybettik” diyor.

Neden, Kahramanmaraş yerine İstanbul’a defnedildiğini sorup, sık ziyaret edemeyeceklerini söylüyorum, yanıt veriyor: “Uzaklık ne demek? Öyle bir şey yok. Yer, yer, aynı. 10 günde 4 kez gittik çocuklarla zaten” diyor. Kayınvalidesi Mevhibe Fettahoğlu’nun aydın, ilerici ve Cumhuriyet’in ilk kadın öğretmenlerinden olduğunu söylüyor:

“Yakın zamanda onu kaybettik. Karacaahmet Mezarlığı’nda tek yer kalmıştı yanında. Neyran’ımızı gömdük.”

Eşinin heykellerini görmek istediğimde ise “Hepsini kırdım” diyor. Avukat Necdet Sağocak, 1978 Kahramanmaraş Katliamı’nda, öldürülen Aleviler’in yaşadığı Yörük Selim Mahallesi’nde doğduğunu söylüyor. “Alevi misiniz?” sorusuna yanıtı şöyle: “Öyle güçlü kültürden, aileden geliyorum ki ne mezhebin ne dinin önemi var” cevabını veriyor. 12 Eylül öncesinin karanlık günlerinde can güvenliğinin olmadığını, tehditlere boyun eğmediğini anlatıyor: “Ölümden döndüğüm çok oldu. Buna rağmen büroma hep tek başıma gittim.”

Eşi Neyran Hanım’la bu karanlık günlerde, 1978’de birbirlerine aşık olup evlendiklerini anlatırken gözleri doluyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.