Süren: '8 takım Avrupa'ya gidemeyecek!'

Süren: '8 takım Avrupa'ya gidemeyecek!'

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Faruk Süren, son günlerde Türk futbolunda yaşanan olayların ardından gündemi sarsacak bir iddia ortaya attı.

Galatasaray Kulübü’nün eski başkanı Faruk Süren, son günlerde Türk futbolunda yaşananları yorumladı.

Fanatik'e açıklamalarda bulunan; Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu hedef alan Süren, Sarı-Kırmızılılar’ın kullanılmaya çalışıldığını ifade etti.

Süren, iddianamede ismi geçen 8 kulübün de UEFA tarafından Avrupa Kupaları’na alınmayacağını, bu kararın Fenerbahçe’ye de iletildiğini ileri sürdü.

İşte Süren’in olay yaratacak sözleri:

“Fenerbahçe kendisini savunmak için rakiplerine yönelik suçlamalar yapıyor. Tüm Fenerbahçeli yöneticilerin hazır bulunduğu önceki günkü basın toplantısında Galatasaray ve Trabzonspor başkanları hedefti.

Ana amaç Galatasaray’ı da kaosun içine çekip, bizim de Avrupa’ya çıkmamızı engellemek. Bu çalışmalar yakışıksız ve aynı zamanda komik.”

‘Ortamı sürekli geriyorlar’

“Kulüp her şey bittikten sonra konuşma yolunu seçti. Galatasaray konuşursa Fenerbahçe cevap verir, sonra yine Galatasaray derken ortam gerilir. Biz hiçbir şeyle suçlanmıyoruz. Kaostan rakiplerimiz kârlı çıkar.

Zaten UEFA davada adı geçen 8 takımı belli bir süre organizasyonlarına almayacak. Bu durum Fenerbahçeli yöneticilere de deklare edildi.

Bu süre içinde Galatasaray inanılmaz bir çıkış yakalayacaktır. Maddi ve manevi olarak tavan yapacaktır. Rakiplerimiz de bunun bilincinde ve mani olabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ortamı germek de bunlardan biri. Disiplin Kurulu’nun bizi sevk sebebini hepimiz gördük. Takipsizlik çıkan iddiayı öne sürüyorlar.”


“Yıldırım Demirören Federasyonu, ‘Kimse ceza almasın’ diye başa getirildi. Kendisi, ‘Kimse ceza almasın ya da eşit alsın’ diye çabalıyor. Birkaç sene tüm takımların Avrupa’ya çıkmaması için uğraş veriyor. ‘Kirliyiz, temizlenelim 2-3 yıl sonra yine geliriz’ en büyük hedefi. Milli Takım için ise ‘Bunlar iyi çocuklar, oynasınlar’ diyecek. Bu politika Türk futbolunun sonu olur. Ancak burada en büyük kabahat yine Galatasaray Yönetimi’nde. Demirören’in karşısına bir aday çıkartamadılar. Seçim günü de pasif kalındı. Ancak yönetim şu anda doğru yolda. İhtarname tek tek kişilere de gönderiliyor. Bu çok önemli.”

Fanatik 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.