Sürgündeki muhaliflere 'Dönün' çağrısı

Sürgündeki muhaliflere 'Dönün' çağrısı

Sokak baskısının etkisiyle ülkeden kaçan Tunus Devlet Başkanı Zeynelabidin bin Ali'nin Başbakanı Muhammed Gannuşi, sürgündeki muhaliflerin ülkeye dönmekte özgür olduğunu bildirdi.

El Cezire'ye demeç veren Gannuşi, "Ne zaman isterlerse dönerler, burası onların ülkesi" dedi. Gannuşi, Anayasa Konseyi tarafından devlet başkanlığı görevinin Meclis Başkanı Fuad Mebaza'ya verilmesinden önceki bu mülakatında, Tunuslu yetkililerin ülke genelinde düzeni yeniden tesis etmek için büyük çaba sarf ettiğini, yağmalama olaylarının devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Başkentlilerin silah seslerinin, sokak çatışmalarının, yağmalama olaylarının gerginliğiyle uyandığı cumartesi günü polis her türlü toplanmayı engellemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Bu arada, Suudi Arabistan'a kaçtığı teyit edilen Bin Ali'nin akrabalarının Fransa'nın başkenti Paris'te bir otele sığındığı bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Fransız yetkili, sayılarını vermediği bu kişilerin Marne-la-Vallee'de Disneyland Hotel'de kenti güvenlik ekibiyle kaldıklarını söyledi. (AA)

Etiketler :