Suriye füzesinden F-16'ya radar tacizi

Suriye füzesinden F-16'ya radar tacizi

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca 8 adet F-16 ile Türkiye - Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldığı sırada, bir F-16'ya, Hatay üzerinde, Suriye'de konuşlu SA-17 füze sistemi tarafından, üç saniye radar kilidiyle tacizde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, iki harp gemisi ve bir uçak ile Birleşmiş Milletler/NATO görevleri, 52 harp gemisi ile milli görevler icra etti.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu-14 (TCG Oruçreis, TCG Gediz, TCG Heybeliada ve TCG Yb. K.Güngör), Tunus ve Kanarya Adaları/İspanya'ya, TCG Gelibolu, Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarına (DIMDEX) katılmak ve bölge ülkeleriyle ikili ilişkileri geliştirmek üzere Kuveyt'e, TCG Gaziantep ise İngiltere'nin ev sahipliğinde icra edilecek "JOINT WARRIOR-14" Tatbikatı'na katılmak ve kuzey ülkelerine liman ziyaretleri kapsamında Rota/İspanya'ya intikal ediyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca 8 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldığı sırada, bir F-16'ya, Hatay üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-17 füze sistemi tarafından, üç saniye süre ile radar kilidiyle tacizde bulunuldu.

Rusya'ya ait bir İL-20 uçağı, Karadeniz'in uluslararası hava sahasında, Gürcistan tarafından gelerek, Türk hava sahasına paralel, kıyıya ortalama 15 deniz mili mesafede uçuş yaptı. Bunun üzerine, Merzifon'dan kalkan 2 adet F-16 "Scramble Kolu", 11.28-13.24 saatleri arasında, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Bartın üzerinde, Türk hava sahası içerisinde anılan Rus uçağını takip etti ve 11.52'de bir kez önleme yaptı.

Akıncı'dan daha önce kalkan 2 adet F-16, 12.41-14.42 saatleri arasında, Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul üzerinde, Türk hava sahası içerisinde anılan Rus uçağını takip etti ve 13.07'de bir kez önleme yaptı.

Balıkesir'den kalkış yapan 2 adet F-16 "Scramble Kolu" 13.48-16.23 saatleri arasında, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın üzerinde, yine Türk hava sahası içerisinde devriye uçuşu ile uçağı 0.5-10 deniz mili mesafeden, Merzifon'dan kalkış yapan iki adet F-16 "Scramble Kolu" ise 15.43-17.34 saatleri arasında, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon üzerinde, yine Türk hava sahası içerisinde devriye uçuşu ile uçağı 0.5-10 deniz mili mesafeden izledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 4 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.