Suriye konusunda tehdit etti

Suriye konusunda tehdit etti

Teröristbaşı Murat Karayılan, Türkiye'nin Suriye'deki Kürt bölgesine olası bir müdahalede bulunması durumunda "Tüm Kürtlerin, Türk devletine savaş açacağı uyarısı"nda bulundu.

 

PKK lideri ve KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Şemdinli ve dolaylarında PKK'lılara yapılan operasyonları eleştirerek, Türkiye'nin Suriye'deki Kürt bölgesine olası bir müdahalede bulunması durumunda "Tüm Kürtlerin, Türk devletine savaş açacağı uyarısı"nda bulundu.

Şehirlerdeki Kürt gençlerine "hazır olun" çağrısı yapan Karayılan, "Bilinmeli ki böylesi bir durumda tüm Türkiye ve Kuzey Kürdistan keskin bir savaş sahasına dönüşür" dedi.

Karayılan, 'Türkiye'nin halkın şu anda elde etmiş olduğu kazanımlara yönelik bir saldırısı olursa sizin tutumunuz ne olur?' şeklindeki soruya tam olarak şu cevabı verdi:
 

 

"Eğer Türkiye, Batı Kürdistan’a yani Suriye Kürdistanı’na herhangi bir biçimde müdahale ederse, bu artık Kürt halkı için tahammül sınırlarını aşan bir durum olur. Yani kendi ülkesinde bu kadar Kürt siyasetçisini tutuklayan, Kürt Halk Önderliği’ne karşı bir yıldan fazla bir zamandır ağırlaştırılmış tecrit ve işkenceyi sistematik yürüten, Kuzey’de Kürtlere karşı topyekun savaş yürüten bir devletin kalkıp da sınırı aşarak Batı Kürdistan’daki halka da saldırması halinde sadece Batı Kürdistan’daki Kürt halkının değil, tüm parçalardaki Kürt halkının Türk devletine karşı savaş açmasına neden olur. Bir zamanlar tüm Araplar için Filistin ne idiyse, bugün tüm Kürtler için Suriye Kürdistanı da odur. Bu açıdan gerek mevcut rejim, gerek Suriye muhalefeti ve gerekse de Türk devleti şunu iyi görmeli: Orada az sayıda bulunan Kürt halkının en meşru hakkı olan kendi kendini yönetme ve Demokratik Suriye birliği çerçevesinde doğal haklarına kavuşma tutumuna karşı olabilecek bir müdahale, düşmanlık anlamına gelecektir ve bu müdahaleye karşı tüm Kürtler var gücüyle savaşacaklardır. Bu anlamda yani saldırıyı kim yaparsa yapsın, -çünkü zaman zaman görüyoruz orada bazı örgütler ve rejim oradaki Kürtlere hemen dil uzatıyor- herkes bilmeli ki oradaki halkımız sahipsiz değildir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.