Suriye, PKK'ya kamp tahsis etti

Suriye, PKK'ya kamp tahsis etti

Türkiye'nin operasyonları sebebiyle zor günler geçiren terör örgütü PKK'ya, Şam yönetimi büyük bir kamp alanı tahsis etti.

AZİZ İSTEGÜN'ün haberi

Ankara ile kriz yaşayan Şam yönetimi, PKK'ya yeniden büyük bir kamp tahsis etti. Muhaliflere destek vermeme noktasında Suriye istihbaratı ile anlaşma yapan PKK'nın yeni kampı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin güneyine düşen Resul Ayn bölgesinde bulunuyor. 150 kişilik grupların üstlendiği kampa, hava operasyonu sırasında öldürülen KCK Yürütme Konseyi üyesi 'Rüstem Cudi' kod adlı Rüstem Bayram'ın adı verildi. Edinilen bilgilere göre teröristler burada aske-rî ve siyasî eğitimden geçiriliyor.

Kuzey Irak'taki hava saldırılarından etkilenen örgütün güçlerini buraya çekeceği yönündeki bilgiler üzerine, Suriye sınır hattındaki önlemler artırıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu önceki gün beraberindeki komutanlar ile Şanlıurfa'ya giderek Suriye sınırındaki askeri birlikleri denetledi. Gece gözetmeleri için termal kameralar sınır birliklerine sevk edilirken, 24 saat esasına göre sürekli nöbet tutulması istendi. PKK'nın Suriye'de kurduğu kampın komutanı ise Türkiye'de son dönemlerde gerçekleştirilen bütün kanlı eylemlerin planlayıcı olduğu belirtilen ve halen ZAP bölgesinde saklandığı tahmin edilen Suriyeli 'Bahoz Erdal' kod adlı Hüseyin Fehman'ın en yakın adamlarından biri. Suriye, PKK'nın kurulduğu 1978 yılından Abdullah Öcalan'ın ülkeden çıkmak zorunda kaldığı 1999 yılına kadar örgüte her türlü desteği vermişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun kınama kararı aldığı Suriye'de ise şiddet durmuyor. Rejime bağlı güçlerin dün ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda en az 28 kişi öldü. Ölenlerin dördünün okul yakınlarında bulunan çocuklar ve birinin protestolara katılan 12 yaşındaki bir çocuk olduğu bildirildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum