Suriye Türkiye'den özür diledi

Suriye Türkiye'den özür diledi

Suriye, Akdeniz'de düşen Türk uçağıyla ilgili özür diledi

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlarla iletişim kesildi, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları neticesinde pilotların yerlerinin belirlendiği ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Uçağın kesin düşüş nedeniyle ilgili açıklama ise yapılmadı. Bu arada irtibat kesilen savaş uçağının, Suriye karasularının 8 mil açığında uluslararası sulara düştüğü bilgisi geldi. Dış basından gelen haberlere göre de Türk uçağı Suriye tarafından düşürüldü.

Lübnan Hizbullahı'na ait olan El Manar kanalı, Suriyeli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, uçağın vurularak düşürüldüğünü öne sürdü. Bu iddia, Reuters haber ajansı tarafından son dakika gelişmesi olarak duyuruldu

SURİYE'DEN ÇOK CİDDİ ÖZÜR: YANLIŞ YAPTIK

Olay sırasında Brezilya'dan dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da uçakta bulunan gazetecilere konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı Suriye'nin düşen uçakla ilgili ciddi bir özür dilediklerini belirtti.

Uçakta bulunan Habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını şu sözlerle aktardı:

Biz ajanslardan duyduklarımızı Başbakan'a aktardık; "Bir Türk F-16 uçağı Suriye sınırında Akdeniz üzerinde, Suriye'ye yakın bir yerde, Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürüldü ve pilotlar da Suriye tarafından esir alındı" Başbakan bu bilgileri teyit etmedi, 'Pilotların Suriye'nin elinde olduğuna dair bizim bir bilgimiz yok. Olduğunu da zannetmiyoruz. Şu an hem deniz hem hava kuvvetleri Doğu Akdeniz'de arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar ve çok şükür ki pilotlarımız hayatta sadece bir uçak kaybımız var' dedi.

'KRİZ OLUR MU BAKACAĞIZ'

Suriye'den de bu olayla ilgili anında çok ciddi bir şekilde özür geldiğini çok üzgün olduklarını ve bir hata olduğunu belirttiklerini söyledi. Biz "Büyük bir kriz olur mu" diye de sorduk, "Göreceğiz bakacağız dedi".

Basın toplantısı Ankara'da olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.