Suriye ve İsrail'e 'Kürtçe' övgüsü

Suriye ve İsrail'e 'Kürtçe' övgüsü

Türkiye’deki Kürtçe kurslar, Kürdoloji enstitüleri ve TRT Şeş’e tehditle yaklaşan PKK yanlısı yayın organları, Suriye ve İsrail’de açılan dar kapsamlı kurslar için bu ülkeleri öve öve bitiremiyor.

PKK’ya yakınlığı ile bilinen yayın organlarında son dönemde İsrail ve Esad yanlısı haberlerin artışı dikkat çekiyor. Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı (ANF), son dönemde Suriye’deki Esad rejimini destekleyen çok sayıda habere imza atarken, Suriye’de ‘isyan bastırıyorum’ bahanesi ile binlerce sivili katleden ve Arap Birliği dahil tüm dünyanın tepkisini çeken Esad’ı Suriyeli Kürtler’e şirin göstermek için yoğun propagandaya başladı.

Türkiye üzerinden Esad’a alkış

Fırat Haber Ajansı, Suriye’de kanlı bir iktidar yürüten Beşar Esad rejimini Suriye ve Türkiye’deki Kürtlere sevdirmek için yoğun propaganda dönemine girdi. Ajansın son yaptığı habere göre, Türkiye, Esad rejimi sonrası kurulacak yönetime Suriye’deki Kürtlerin kimliklerini tanımaması için baskı yaptı. İstanbul’da merkez oluşturan Suriyeli muhalifler de bu baskı sonucunda Esad sonrası Suriyeli Kürtlerin kimliğini tanımama konusunda Türkiye’ye söz verdi. ANF’nin PYD’li Salih Muhammed’e dayandırdığı habere göre, İstanbul merkezli Suriye Ulusal Konsey’i, Türkiye’nin isteklerini kabul etti. İddiaları bununla sınırlı kalmayan ANF, Türkiye’nin Esad sonrası Suriye’de Müslüman Kardeşler’i desteklediğini, Müslüman Kardeşler’in ise Kürtlerin kimliklerini tanımadığını savundu. Ajans ayrıca PKK’nın içindeki Suriyeli militanların ayaklanabileceğini de belirtiyor.

Kürtçe Kurslar da anlatıldı

Arap Baharı sonrasında Suriye’de yaşanan değişim isteğine karşın binlerce kişiyi katlettiği için dünyadan tepki gören ve izolasyona uğrayan Esad rejimini hoş göstermek için haberler yapan ANF, Suriye’deki kurs düzeyinde bulunan Kürtçe merkezlerinden de övgü ile söz etti. Özellikle başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını kullanarak Esad rejiminin inançlı Kürtlere hoşgörülü davrandığı mesajı verilen haberde, kurs düzeyindeki Kürtçe çalışmalarndan övgü ile söz edildi.

11 öğrenci için İsrail propagandası

İsrail’in PKK’ya gizli destek verdiği ididalarının tartışıldığı dönemde, PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF sitesinde, önceki gün ‘Tel Aviv Üniversitesi Kürtçe öğretime başladı’ başlıklı haberin yayınlanması da dikkat çekti. Haberde ‘İsrail’in en büyük devlet üniversitelerinden biri olan Tel Aviv Üniversitesi’nde, her biri en az 4 dil bilen 11 öğrenciye İstanbul Kürt Enstitüsü’nden ücretsiz alınan Hînker kitabıyla Kürtçe öğretime başlandığı belirtiliyor.

Aynı site İsrail’deki Tel Aviv Üniversitesi’ndeki Kürtçe kurslarından da büyük övgü ile söz ederken, söz konusu ajans, Türkiye’de ulusal çapta yayın yapan TRT ŞEŞ için yayınladığı tehdit dolu haberler ile hatırlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum