Altın 2,427.69
%0.04
BIST 9,716.77
%0,05
Dolar 32.57
%0.15
Euro 35.00
%0.66
İstanbul
23°
"Suriye'de 75 Asker Öldürüldü"

"Suriye'de 75 Asker Öldürüldü"

Suriye’de diplomatik çözüm çabaları yeniden çıkmaza girerken insan hakları grupları devam eden çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğünü bildiriyor.

 

Suriye’de diplomatik çözüm çabaları yeniden çıkmaza girerken insan hakları grupları devam eden çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğünü bildiriyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü haftasonu hükümet kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda isyancıların 75 askeri öldürdüğünü önesürdü. Suriye resmi medyası asker kayıpları konusunda açıklama yapmazken saldırılar bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Suriye Ulusal Konseyi Türk sınırına yakın İdlib ilinde tank, top ve roketlerle saldırıa geçen Suriye birliklerinin en az iki isyancıyı öldürdüğünü bildirdi.

Öteyandan Sen Petersburg’da düzenlenen Rusya-Avrupa Birliği zirvesinde taraflar Suriye ile ilgili görüş ayrılıklarını çözemedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rampuy, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve AB’nin Suriye konusunda farklı yaklaşımları olduğunu açıkladı.

Rampuy, Putin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında tarafların Suriye’de şiddeti hemen durdurmak ve siyasi geçiş dönemi başlatmak için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

Putin ise Rampuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso Suriye konusunu ele aldıkları doğruladı ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Moskova, Batı’nın Suriye Devlet Başkanı Esad’ın çekilmesi yolundaki çağrılarını reddediyor, Suriye’nin geleceğini barışçı yollardan Suriye halkının tayin etmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

Arap Birliği, hafta sonu uluslararası temsilci Kofi Annan ile yaptığı toplantıda Birleşmiş Milletler’den Suriye’de bulundurduğu 300 silahsız gözlemciyi çekmesi ve çatışmaları önlemek üzerine ülkeye Barış Gücü askeri yerleştirmesi çağrısında bulundu.

Bu arada Suriye’ye dış müdahale çağrıları da artıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.