Suriye'de, Mehteran'a büyük ilgi

Suriye'de, Mehteran'a büyük ilgi

Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleştirdiği konser büyük ilgi gördü.

 

Yüzlerce kişinin akın ettiği konserde, davetliler ellerinde Türk bayrağı ile Mehter takımının çaldığı müziğe işlik etti. Yaklaşık 80 kişiden oluşan Mehteran takımı Şam'ı adeta inletti.

Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ilk kez geldiği Şam'da, Emeviye Meydanı'ndaki Tişrin Parkı'da görkemli bir konser verdi.TürkiyeŞam Büyükelçiliği, Suriye Kültür Bakanlığı ve Şam Valiliği'nin katkıları ile gerçekleştirilen konsere Suriyeliler büyük ilgi gösterdi. Suriyelilerin yanı sıra Şam'da yaşayan Türklerde erkenden konser alanını doldurdu. Ayrıca kimi Suriyeliler bebekleri ile konsere katıldıkları görüldü

Programda ayrıca Mehteran'ın kuruluşu ve bu güne gelişi ile ilgili davetlilere sinevizyo gösterisi sunuldu.

Türk asıllı ve yaklaşık 40 yıldır Suriye'de yaşayan Meral Sukkar, Mehteran takımını Şam'da duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Mehter bizim tarihimizi yaşatıyor. Tarihimizin duygularını veriyor. Bunun için severek izliyorum. Mehter demek tarih demektir. Tarihteki ilk askeri musikisidir Mehter. Mehterle gururluyuz. Mehterle tarih yaşıyoruz. Mehterle ecdadımızı yaşıyoruz. Burada bulunmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 10 gün evlendiği eşi ile Mehteran konserini izleyen Suriyeli Hasan Yunus ise Mehteran takımının kendisini çok etkilediğini ifade ederek, konsere gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hasan Yunus, "Türk insanını ve Mehteran takımını Suriye'de ağırlamak bizim için bir gurur kaynağıdır. Buradaki Türk kardeşlerimize kendi vatanınız olan Suriye'ye hoş geldiniz diyorum." diye konuştu.

Mehteran takımı yaklaşık 2 saat süren konserinin ardından parkta bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boşunca Mehter'e eşlik eden Suriyeliler, alkışlar eşliğinde mehter grubunu uğurladı.


CİHAN
 

Etiketler :