Suriye'de ölü sayısı 139'a çıktı

Suriye'de ölü sayısı 139'a çıktı

Can kaybı sürüyor

Suriye'de, ordu birliklerinin ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 139 kişinin öldüğü bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ordu birliklerinin başkent Şam'ın Tadamun, Salihiye, Rükneddin, Duma ve Haresta bölgelerine ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 50 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Şam'ın batısında yer alan Zabadani kentinde ordunun uzaktan kenti top ateşine tuttuğu evlerin enkazında ölü ve yaralıların bulunduğunu aktaran Konsey, kentten siyah duman yükseldiğini kaydetti.

Başkentin Rükneddin, Muhacirin Haresta ve Duma bölgelerinde şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ve Kasyon Dağı'ndan bu bölgelere ağır silahlarla ateş açıldığını bildiren Konsey, ülkenin doğusundaki Deyru'z Zor kentinde 24, Halep'te 20, Hama'da 14, İdlib'te 13, Humus kentinde 8, Dera'da 7, Lazkiye'de 2 ve Haseke'de 1 olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 139'a çıktığını duyurdu.

Bu arada, Halep bölgesindeki yerel aktivistlerden Sair Halebi, Halep'in Sahur ve Bab Hadid Kapısı bölgelerinin helikopter destekli bombalandığını ve Salahaddin, Abyan, Meridiyen ve Han Asel bölgelerinde iki ordu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) pasaport dairesi ile Menağ askeri havaalanına yoğun saldırılar düzenlediğini söyledi.

Tarihi Halep kalesinin yanı sıra Vakıflar müdürlüğünün kontrolünün muhaliflerin eline geçtiğini ifade eden Halebi, rejimin kentin birçok bölgesini helikopterlerle bombaladığını dile getirdi.

Ramusa bölgesinde biri üst rütbeli subayla çok sayıda askerin mühimmatlarıyla ÖSO'nun safına geçtiğini ileri süren Halebi, şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve kenti terk edenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.