Suriye'de yarın grev var

Suriye'de yarın grev var

Suriye'de rejim karşıtları, Esad yönetiminin demokrasi yanlısı eylem yapanlara saldırılarına karşı yarın genel greve gidiyor. Suriye Devirimi 2011 adlı grup, 'Çarşamba'yı Cuma'ya çevirelim' çağrısı yaptı.

Suriye'de 2 aydır eylemlerin örgütlenmesinde büyük rol oynayan Facebook grubu Suriye Devirimi 2011, yarın ülke genelinde genel grev çağrısı yaptı. Genel grevin, gece yarısı ev baskınları ile çok sayıda muhalifin gözaltına alınması ve Talkala'da yaşananlara tepki olarak yapıldığı belirtildi.

Facebook sayfasından yapılan çağrıda, "Çarşamba günü, Suriye'de genel grev günü olacak. Çarşamba, özgürlük isteyenlerin ve devrimcilerin rejime ceza günü olacak. Çarşamba'yı, hep birlikte yapacağımız büyük eylemle Cuma'ya çevirelim. Okullar, üniversiteler, dükkanlar ya da restorantlar açılmasın, hatta taksiler bile çalışmasın" denildi.

Çağrıda, Esad diktatörlüğünü devirmek için birlik çağrısı yapıldı.

Öte yandan, Suriyeli muhalifler tanklar ve zırhlı araçların Nava şehrine girdiğini, makineli tüfeklerle ateş açıldığını bildirdi.

80 bin kişinin yaşadığı Nava kenti, Dara'ya 60 km mesafede yer alıyor. Suriye iki aydır hükümet karşıtı eylemlerle çalkalanıyor. Yaklaşık 3 hafta önce Suriye askerleri tanklar eşliğinde isyanın merkezi olan Dara'ya girmişti.

ETHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.