Suriyeli isyancılara maaş

Suriyeli isyancılara maaş

Suriye'de Beşşar Esad yönetimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarına maaş bağlanacak. İsyancılara ödenecek para ise Körfez ülkelerinden gelecek.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) İstanbul'da düzenlenen Suriye'nin Dostları Toplantısı'nda saf değiştiren Suriyeli askerlere de maaş ödeneceğini açıkladı.

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galiyun, "Konsey, Özgür Suriye Ordusu mensubu tüm subay, asker ve diğer kişilere düzenli bir maaş bağlayacak" dedi.

Suriye Ulusal Konseyi'nin bir temsilcisi de, daha fazla parasal kaynağın, dağınık haldeki Özgür Suriye Ordusu'nun kontrollü bir güce dönüşmesini sağlayabileceğini ve Suriye ordusundan kopmaları teşvik edebileceğini umduğunu söyledi.

İstanbulda dün yapılan toplantıda, özellikle Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler, Suriye'deki isyancıların silahlandırılması çağrısında bulundu.

Ancak aralarında Türkiye ve ABD'nin de bulunduğu bazı ülkeler, topyekûn bir iç savaşa yol açabileceği kaygısıyla isyancıların silahlandırılmasına karşı çıkıyor.

KANADA'DAN MUHALİFLERE 8.5 MİLYON DOLAR

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de, Suriye'deki acil insani ihtiyaçlar için 7.5 milyon dolar ve demokrasi yanlısı faaliyetlerde kullanılmak üzere 1 milyon dolar olmak üzere muhalif gruplara toplam 8.5 milyon dolar yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Baird Suriye halkının özgürlüğünü elde etme yolundaki mücadelesine Kanada'nın destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Suriye'deki rejim karşıtı grupların demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesi verdiklerini iddia eden Bakan Baird, yapacakları 1 milyon dolarlık yardımın bu çabalar için gerekli mali desteğin bir parçası olacağını ifade etti.

Esad yönetiminin şiddet kampanyasının sona erdirilmesi için Kanada'nın üzerine düşeni yapacağını kaydeden Baird, ''Kanada, parlak bir gelecek için Suriye halkının yanında durmaya devam edecek'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.