Suriyeli Muhalifler: Esed Kimyasal Silah Kullanacak, Durdurun!

Suriyeli Muhalifler: Esed Kimyasal Silah Kullanacak, Durdurun!

Suriyeli muhalifler, Şam'da 5 üst düzey yetkilinin öldürülmesinin ardından Esed yönetiminin kimyasal silah kullanacağını ifade ederek, uluslararası kamuoyundan, bu silahların güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Muhalifler, kimyasal silahların halka karşı kullanılmadan, uluslararası askeri operasyon ile güvenliğinin sağlanmasını istedi.

"SURİYE'DE 600 ORTA MENZİLLİ KİMYASAL BAŞLIKLI FÜZE BULUNUYOR"

El Cezire televizyonuna İstanbul'dan bağlanan Özgür Suriye Ordusu'ndan Tabip Albay Abdulhammit Ömer Zekeriya, Esed yönetiminin kimyasal silah kullanma hazırlığı yaptığını iddia etti.Suriye Kimyasal Savaş İdaresi'nden yönetimin kimyasal silahları dağıtmaya başladığı yönünde ciddi bilgiler geldiğini ifade eden Tabip Albay Zekeriya, "Bilindiği üzere Suriye'nin iki kimyasal silah deposu bulunuyor. Biri 417 numaralı depo Şam'ın Adra bölgesinde, 718 numaralı depo ise Humus'ta bulunuyor. Bu depolarda 600 orta menzilli kimyasal başlık var." dedi.

"KİMYASAL SİLAHLARIN BİR KISMI TAHLİYE EDİLDİ"

Kimyasal silahların güvenli ellerde olmadığını ifade eden Albay Zekeriya, "Suriye'de hiç birşey kontrol altında değil. İkinci Esed yönetimi düştü. Şuan korkunç olan Şebbiha yönetimiyle karşı karşıyayız. Bugün yönetim depolarda bulunan bu silahların bir kısmının tahliyesine başladı.

Tıbbi malzeme idaresindan önemli bir bilgi aldım. Cumhuriyet muhafızları ordusu ve Esed'in kardeşi Mahir'in komutasındaki 4. Tümene kimyasal silahlardan nasıl korunacakları ve nasıl kullanacaklarını öğretmek amacıyla Doktorlar gönderildi. Ayrıca bu askerlere kimyasal silahlardan kişisel korunma çantaları dağıtıldı." ifadelerini kullandı.Bir kaç saat önce Suriye kimyasal savaş idaresinden kendilerine bu silahların Dera, Halep kırsalı, İdlib ve Humus'a gönderildiği bilgisi geldiğini ifade eden Albay Zekeriya, "Biz bu haber karşısında şoke olduk. Daha sonra Askeri Tıbbi Hizmetler Kurumundan, yönetimin 4. Tümen ve Cumhuriyet muhafızları ordusuna kimyasal silahlara karşı anti kimyasal madde ilaçları verildiği bilgisi gelince şoke olduk. Tüm bunlar yönetimin kimyasal silah kullanma niyetini ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulundu

"KİMYASAL SİLAHLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN ACİL ULUSLARARASI ASKERİ MÜDAHALE İSTİYORUZ"

Şam'da büyük bir kıyımdan endişe ettiklerini ifade eden general, "Acil olarak uluslararası askeri müdahale talebinde bulunuyoruz. Bizim devrimimize destek olmaları için değil, biz devrimimizi kendimiz yaparız. Ancak bu kimyasal silahların Esed ailesi ve Esed'in şebbihasından alınmasını istiyoruz. " çağrısında bulundu.

Muhalif Albay, son saldırı ile liderlerinin öldürülmesinin ardından, yönetimin ayakta kalmak için tüm halkı ortadan kaldırmaktan çekinmeyeceğini ifade ederek, "Bu sadece Suriye için değil tüm bölge için tehlikelidir. Uluslararası kamuoyundan acil bu kimyasal silahların güvenliğini sağlaması çağrısında bulunuyoruz. Vakit geç olmadan." ifadelerini kullandı .

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.