"Suriye'ye elektrik vermeyebiliriz"

"Suriye'ye elektrik vermeyebiliriz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki saldırıların ardından bu ülkeye etkin müeyyideleri uygulamaya kararlı olduklarını, bütün bu adımları, Arap Birliği ile koordine içinde atacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye Büyükelçiliklerine düzenlenen saldırılara bir kez daha sert tepki gösterdi.

Davutoğlu, bu saldırıların çok ciddi bir devlet fonksiyonu eksikliğini gösterdiğini vurgularken "Suriye'ye en kararlı şekilde mesajımızı ilettik" dedi.

Rabat'ta temaslarda bulunan Ahmet Davutoğlu, Fas Dışişleri Bakanı Fihri ile ortak basın toplantısında soruları cevaplandırdı.

Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Suriye'deki temsilciliklerine düzenlenen saldırılarla ilgili olarak resmi özür beklentisini net şekilde ortaya koydu.

Davutoğlu bu saldırıların çok ciddi bir devlet fonksiyonu eksikliğini ortaya koyduğunu vurguladı.

Türkiye'nin dış temsilciliklerinin o devletteki toprağı olduğunu ifade eden Davutoğlu, bir devletin toprağına bu şekilde tecavüz edilmesine sessiz kalamayacağını söylerken "bu bizim için onur meselesi" değerlendirmesi yaptı.

Suriye'de akan kanın durması çağrısını yineleyen Davutoğlu, Esed yönetimine yönelik yaptırımlarla ilgili olarak "en etkin müeyyideleri uygulamaya karalıyız, bütün bu adımları tek taraflı değil Arap Birliği ile koordinasyon içinde atacağız" diye konuştu.

Enerji Yaptırımı Yolda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "bu seyir devam ederse Suriye'ye elektrik vermeyi gözden geçiririz." dedi.

Suriye'deki Türk Büyükelçiliğine saldırının ardından Türkiye'nin tepkisi en üst düzeyde.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan Suriye'ye bir uyarı geldi.

Yıldız, "Suriye'nin bu tutumu devam ederse elektrik vermeyi gözden geçiririz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.