SURİYE’YE MÜDAHALEYE ŞİDDETLE KARŞIYIZ!

SURİYE’YE MÜDAHALEYE ŞİDDETLE KARŞIYIZ!

Suriye-Türkiye Arasındaki Sıcak Gelişme Üzerine Toplanan Saadet Yönetiminden 12 Maddelik Tarihi Deklarasyon…

Türkiye’nin Suriye sınırına sıfır noktasındaki ilçesi Akçakale’ye Suriye tarafından atılan top mermileri sonucu beş vatandaşımızın hayatını kaybetmesi üzerine olağanüstü gündemle toplanan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Başkanlık Divanı 12 maddelik tespit ve çözüm öneri deklarasyonunu kamuoyuna açıkladı.

Beraberindeki Başkanlık Divanı üyeleri ile birlikte parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, NATO da dahil olmak üzere Suriye’ye Batılı bir müdahaleye şiddetle karşı olduklarını söyledi.”Bu krizi İslam ülkeleri kendi aralarında çözmelidir” diyen Kamalak, Batı eksenli askeri müdahalelerin acı sonuçlarının Irak, Afganistan ve Libya gibi kardeş Müslüman ülkelerde açıkça tecrübe edildiğini kaydetti.

Akçakale’de gerçekleşen müessif olayda hayatını kaybeden beş vatandaşımız için Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına başsağlığı dileyen Kamalak, parti yönetimi olarak acil gündem ile toplandıklarını ve olayı etraflıca değerlendirerek 12 maddelik bir öneri ve çözüm deklarasyonu ile Türkiye’ye itidal çağrısında bulundu. İşte Saadet Partisi’nin Suriye-Türkiye gerginliği için kamuoyuna açıkladığı o deklarasyon:

AKIL BİR ŞEYİN SONUNU GÖREBİLMEKTİR!

  • Akıl bir şeyin sonunu görebilmektir.  Bölge de muhtemel bir savaşın, Ortadoğu’nun tamamını kaosa sürükleyeceği; masum insanların hayatına mal olacağı ve ekonomik olarak tüm bölgeye yıkım getireceği mutlak suretle görülmelidir. 
  •  Türkiye büyük bir devlettir. Her türlü dış tehdit ve saldırıya karşılık verecek güçtedir.  Elbette bu olay karşısında da tarihsel tecrübesine ve bölgesel ağırlığına uygun bir sorumlulukla hareket edecektir.

SALDIRIYI KİMLERİN YAPTIĞI KESİN TESPİT EDİLMELİ!

  • Ancak, söz konusu saldırı ile ilgili şüpheli sorular henüz tam anlamıyla aydınlığa kavuşturulamamıştır. Bombayı kimin ya da kimlerin attırdığı konusunda, kesin sonuçlara sahip değiliz. Bu yüzden, bu müessif saldırıyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle ele alınmalı ve titizlikle araştırılmalıdır.

 

AJANLAR ENGELLENMELİ!

  • Maalesef bölgeden aldığımız güvenilir bilgilere göre, olayın vuku bulduğu Akçakale ve Şanlıurfa’da yabancı istihbarat güçlerinin yoğun faaliyetleri söz konusudur.  Aynı yoğun faaliyetlerin Suriye tarafında olduğu da bilinmektedir. Bu ajanlarının faaliyetleri dikkatle takip edilmeli ve engellenmelidir.

PROVAKASYONA GELİNMEMELİ

  • Bu süreçte Türkiye ile Suriye’yi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunlar, göz ardı edilmemeli provokasyon ihtimali unutulmamalıdır. 
  • Atılacak her adım, Türkiye’nin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyet ve teenni ile atılmalıdır.

 

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ UNUTULMAMALI!

  • Bölgemiz ve İslam coğrafyası üzerinde “Büyük Ortadoğu Projesi” uzun zamandır yürürlüğe konulmaya çalışılmaktadır. Irak, Libya ve Afganistan’da yaşanan son gelişmeler bu proje kapsamında değerlendirilmektedir.  Bu çerçevede bölgemizde yaşanacak, yeni bir sıcak çatışma coğrafyamıza değil, Büyük Ortadoğu Projesinin planlayıcılara hizmet edecektir.
  • Suriye, İran, Türkiye arasında ki ilişkilerin güçlenmesi en fazla İsrail ve ABD’yi rahatsız edeceği gibi, bozulması da yine en fazla bu iki ülkeyi sevindirecektir. Bu nedenle iki ülke arasındaki krizi savaşa dönüştürecek provokasyon ve tahriklerine karşı dikkatli olunmalıdır.

NATO MÜDAHALESİNE KARŞIYIZ

  • NATO’da dahil olmak üzere, Suriye’ye batılı bir müdahaleye şiddetle karşıyız.  Bu kirizi İslam ülkeleri kendi aralarında çözmelidir. Batı eksenli askeri müdahalelerin acı sonuçları Irak, Afganistan, Libya gibi ülkelerde açıkça görülmüştür.

 

ÇÖZÜM İÇİN D-8’LER HAREKETE GEÇİRİLMELİ

  • Hak ve Adalete dayalı bir çözüm için D8’ler mutlaka harekete geçirilmedir. D-8 kuruluş amacı ve yapısı itibariyle bu konuda en uygun çözüm platformu olarak değerlendirilmelidir.

 

SAADET, ARABULUCULUĞA HAZIR

  • Aynı çerçevede Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi’nin gündeme getirdiği dörtlü çözüm önerisi mutlaka desteklenmeli ve çalışma takvimi hızlandırılmalıdır.
  • Biz Saadet Partisi olarak, Milli Görüşün İslam ülkelerinde ki kırk yıllık birikim, tecrübe ve etkinliğini harekete geçirmeye, İran, Suriye, Türkiye ve Mısır ekseninde arabuluculuk yapmaya hazırız. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.