"SURİYE'YE YANITIMIZ DERHAL VE ÇABUK OLACAK!"

"SURİYE'YE YANITIMIZ DERHAL VE ÇABUK OLACAK!"

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ”Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanması halinde, uluslararası yanıtın derhal ve çok çabuk olacağını” söyledi

Europe-1 radyo kanalına konuşan Fabius, Şam rejiminin doğrudan veya dolaylı kimyasal silaha başvurma ihtimalinin derhal karşılığını bulacağı uyarısında bulundu.

”Bu konuda kesin kararlı olduklarını” yineleyen Fabius, bu silahların oldukça tehlikeli olduğunu söyledi.

Suriye’ye insani yardım için bazı gelişmelerin sağlanacağı umudunu taşıdığını ifade eden Fransa Dışişleri Bakanı, Rusya ve Çin’in vetosuna dikkati çekerek, siyasi açıdan ise ortak karar verilmesinin zorluğuna işaret etti.


Fransa’nın Suriye’deki muhaliflerin bir çatı altında toplanması ve bütün toplumlarını temsil edecek geçici bir hükümetin kurulması için bütün çabayı gösterdiğini ifade eden Fabius, yeni geçici hükümetin Suriye toplumunun bütün kesimlerinin haklarını garanti altına almasının önemini vurguladı.

Fabius, Fransa, ”Beşşar Esed türü bir rejimin tekrar işbaşına gelmesini istemiyor” ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı Fransa’nın girişimiyle Güvenlik Konseyi ve Suriye’ye komşu ülkelerin dışişleri bakanları Suriye’deki insani durumu görüşmek üzere dün New York’ta bir araya gelmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.