Sürpriz ziyaret sona erdi!

Sürpriz ziyaret sona erdi!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaret sona erdi.

Orgeneral Koşaner'i, partiye gelişindeCHPGenel Başkan YardımcısıGürsel Tekinkarşıladı. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Koşaner'i kapıda Kılıçdaroğlu uğurladı. İkili tokalaşarak basın mensuplarına görüntü verdi. 

Koşaner ve Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Kılıçdaroğlu, merdivenlerden yürürken basın mensuplarına "Nezaket ziyaretiydi. Batum'un açıklamaları gündeme gelmedi." şeklinde kısa bir görüş verdi.

Basın mensupları CHP ileGenelkurmayarasında gerileme sebep olan Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un açıklamalardan sonra gerçekleşen ziyarete büyük ilgi gösterdi.

Genelkurmay Başkanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne yönelik "Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar." açıklamasına tepki göstermişti.

Genelkurmay Başkanlığı, Batum sözlerine, "Her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir. TSK'nın siyasi tartışmalara konu edilmesi, ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır. Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin,TSKile ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir." şeklindeki açıklamayla tepki göstermişti.

CİHAN

 

Etiketler :