Suruç 2012'de suya kavuşuyor

Suruç 2012'de suya kavuşuyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapımına 2 yıl önce başlanan Suruç ana kanalındaki tünel inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Yılmaz kazılan tünelin içinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2 yıl içinde GAP'taki gelişmelere dikkat çekti.Suya hasret yaşayan Suruçluların 2012 yılında suya kavuşacağını açıkladı. Suruç halkının yıllarca su beklediğini projenin hayata geçirilmesiyle bölge halkının ve kendilerinin mutlu olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, Suruç ana kanal inşaatının GAP'ın sadece bir aşaması olduğunu kaydetti. Yılmaz şöyle konuştu: "Bu teknoloji geçmişe göre hem çok daha düşük maliyet hem de kısa sürede bitirilecek olması nedeniyle önemli. Bu tünelin bir ikiz kardeşi de Konya'da bulunuyor. İnşallah bu kanal Suruç Ovası'na bereketi ve refahı taşıyacak. Burada 3 vardiya halinde 250 işçi çalışıyor ve günde 25-30 metre ilerliyorlar. Hedefimiz 2012 yılının sonuna kadar bunu tamamen bitirmek ve hizmete açmak. Şu anki çalışmalara göre inşaatın vaktinden önce tamamlanacağı da görünüyor."

JAPONYA'DAKİ VATANDAŞLARIMIZIN DA YANINDA OLACAĞIZ

Japonya'da yaşanan depremi de üzüntü içinde karşıladıklarını dile getiren Yılmaz, Türkiye'nin herzaman olduğu gibi yine destek ve yardımını esirgemeyeceğini söyledi. Bakan Yılmaz,

"Japonlar yapı stoğu konusunda gelişmiş bir ülke. Çok şiddetli depremler olmasına rağmen yapılarla ilgili bir sorun olmadığını görüyoruz. Ama tsunami denen o dev dalgaların getirdiği tahribat var. Ben Japon halkına geçmiş olsun diyorum. Biz, zengin olsun fakir olsun, Müslüman olsun, gayrimüslim olsun insanlar bir afeti yaşıyorsa, Türkiye olarak hem gönlümüzle hem imkanlarımızla o insanların yanlarında yer alıyor ve ülkemizin gücü ölçüsünde afetzedelere mutlaka yardım ediyoruz. Türkiye artık dünyanın neresinde olursa olsun ister bir savaş ister bir afet ister başka bir hadise kendi vatandaşını koruyabilecek güçte bir ülkedir. Libya'da geçenlerde yaşanan hadisede tüm dünyaya örnek olacak bir kurtarma çalışması gerçekleştirdik. Bu depremden sonra da Japonya'da da varsa vatandaşlarımız, devlet olarak onlarında yanında olacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :