Suşehri'nde antep fıstığı aşılama kursu

Suşehri'nde antep fıstığı aşılama kursu

Suşehri'nde Antep fıstığı aşılama kursu açıldı. 4 yıldır yetiştirilen Antep Fıstık Yetiştirme Projesi kapsamında, Günlüce Köyü'ndeki köy konağında düzenlenen kursa, Günlüce, Akıncı, Arpacı, Eskimeşe ve Gökçekent köylerinden 44 kursiyer katıldı

 

Ziraat Teknikeri Arif Küsmüş tarafından verilen kursta, aşılamanın nasıl yapıldığı, hangi ağaçlara aşı yapılacağı ve aşı yöntemleri hakkında bilgi verildi. Küsmüş, şunları kaydetti:

''Toplam 5 köyümüzün katılımıyla gerçekleştirilen kursumuz 96 saat devam edecek. Kursumuzun ana başlığı fidan yetiştirme kursudur. Ama bunu içerisinde fidan yetiştirme, aşı yapma, fidan çoğaltma, fidan budama gibi konuları da işleyeceğiz.

Bilindiği gibi bizim bu bölgede Antep fıstığı üretim projemiz 4 yıldır devam ediyor. Her yıl Gaziantep'ten getirdiğimiz ustalarla aşılama çalışmalarını sürdürüyoruz.

Bizde projenin maliyetini düşürmek adına, burada özellikle aşı kursunu açtık. Kursa katılan arkadaşlarımızı, Haziran ayında yapacağımız aşı çalışmalarında uygulamalı olarak değerlendireceğiz. Hem kendi aşılarını yapmış olacaklar, hem de komşularının aşılarını yapacaklar.''

Günlüce köyü muhtarı Selim Şahin de, kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AA

Etiketler :