Süt paraları bile PKK'ya gidiyormuş!

Süt paraları bile PKK'ya gidiyormuş!

Viranşehir'de Foça saldırısının iki failinden birinin ölü, diğerinin yaralı ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkan ayrıntılar çok çarpıcı.

Foça saldırısının iki failinden birinin ölü, diğerinin yaralı olarak Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ele geçirilmesinin ardından 'yardım ve yataklık' iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlının çapraz sorgusu sürüyor.

Sorgularında, biri dışında tümünün suçunu itiraf ettiği belirtilen zanlılardan Ş.R’ninmal varlığı şaşırttı.

Ş.R'nin teröristlere keşif için yardım ettiği Bayındır’da, 100 büyükbaş hayvan, 20 dönüm tarla, çok sayıda gayrimenkul ve lüks otomobilin olduğu, gelirlerinin büyük kısmını da terör örgütü PKK’ya aktardığı ileri sürüldü.

Bu zanlının BDP İlçe Başkanlığı ile irtibatta olduğu iddia edildi.

OLAY YERİ EKİBİNİN DİKKATİ

Foça saldırısıyla ilgili soruşturmaya polisin titiz çalışması da damgasını vurdu. Kanlı tuzağın hemen ardından inceleme yapan Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, patlamanın etkisiyle yandığı halde bombaya ait pildeki parmak izini titiz bir çalışmayla tespit etti. Bu delil, Şanlıurfa’da ölü ve yaralı ele geçirilen teröristlerin parmak iziyle örtüşünce soruşturma aydınlatıldı.

BOMBACI AMELİYATA ALINDI

Bu arada Viranşehir'de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Yunus Çiçek kod adlı teröristin ameliyata alındığı ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Çiçek’in sağlığına kavuşmasının ardından İzmir’e getirilerek çapraz sorguya alınacağı bildirildi.

Bombayı çiftlikte saklamışlar

Bombacıların patlayıcıları, 'yardım ve yataklık' ettiği iddia edilen zanlıların Bayındır'daki çiftliğinde sakladığı belirlendi. İki bombacının, Fehman Hüseyin tarafından oluşturulan PKK kampında özel bombacı birliğinde yetiştiği, Ankara Kumrular, Gaziantep ve İzmir'de eylem hazırlığındayken yakalanan Uğur Çiçek isimli bombacıyla aynı ekipte oldukları kaydedildi.

Bombacıların, Fehman Hüseyin'in telsiz talimatları doğrultusunda, örgütün bombalı eylem sorumlusu "Dr. Aydın" kod adlı terörist Hacı Türmak'ın başını çektiği sabotaj grubunun organizasyonunde yer aldıkları ileri sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.