Suudi Arabistan, İran'ı kızdırdı

Suudi Arabistan, İran'ı kızdırdı

İran Dışişleri Bakanlığının ardından Uzmanlar Meclisi üyesi Ayetullah Ahmed Hatemi de, Suudi Arabistan'ın İran karşıtı açıklamalarına tepki gösterdi.

Hatemi, Tahran Üniversitesi bahçesinde verdiği cuma hutbesinde, Riyad yönetiminin, İran aleyhindeki açıklamalarının bölgenin gerçekleriyle bağdaşmadığını söyledi.

İran'ın bölgede barış ve güvenlikten yana olduğunu, kim olduğuna bakmaksızın mazlumları savunduğunu kaydeden Hatemi, "Suudi Arabistan'dan beklenen, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği katliamlar karşısında Arap dünyasını bir araya getirmektir" ifadesini kullandı.

Hatemi, "Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal Bin Abdülaziz El Suud'un İsrail ağzıyla konuştuğunu" belirtti.

El Suud'un, bir süre önceki açıklamasında, "Bölgede artan İran etkinliğine karşı Arap dünyası bir araya gelmeli" şeklindeki ifadesi basına yansımıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı da "beklenmedik ve şaşırtıcı" olarak değerlendirdiği El Suud'un açıklamalarının, komşuluk ilişkileriyle bağdaşmadığını bildirmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :