Suudi Arabistan Prenslerden 106 milyar dolar topladı

Suudi Arabistan Prenslerden 106 milyar dolar topladı

Suudi Arabistan yönetimi muhalif bakan ve prenslere yönelik gözaltı dalgalarında 106 milyar dolarlık bir gelir elde ettiklerini açıkladı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Suudi Arabistan'ad yolsuzluk oeprasyonları adı altında muhalif prens ve bakanlara yönelik bir operasyon gerçekleştirilmiş, aralarında dünyanın en zenginlerinden olan Velid bin talal'ın da bulunduğu onlarca kişi Ritz Carlton otelinde gözaltında tutulmuştu.

 

Suudi Arabistan Prenslerden 106 milyar dolar topladı

 

Geçtiğimiz günlerde çok sayıda prens ve bakanı serbest bırakan Suudi yönetimi, konuya ilişkin değerlendirme açıklması yaptı.

106 MLİYAR DOLARA EL KOYDULAR

Suudi Arabistan yönetiminden yapılan açıklamada, gözaltındaki 381 kişinin 325'inin serbest bırakıldığı, 56 kişinin de halen tutuklu bulunduğu belirtilirken, Prens, bakan, üst düzey yetkili ve işadamlarından oluşan tutukluların serbest kalmaları karşılığı servetlerinin bir bölümünü vermelerine dair anlaşmalara varıldığı açıklandı.Suudi Arabistan Prenslerden 106 milyar dolar topladı

Suud Başsavcısı Suud el Mojeb tarafından yapılan açıklamada gözaltındaki kişilerden 106 milyar dolar gelir elde edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.