Suudi Arabistan'dan Halep için "acil hareket" çağrısı

Suudi Arabistan'dan Halep için "acil hareket" çağrısı

Suudi Arabistan, Suriye'nin Halep kentindeki olayları, "bu yüzyılda yaşanan en kötü insani suç" şeklinde değerlendirerek katliamların durdurulması için "acilen harekete geçilmesi" gerektiğini belirtti.

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan, Suriye'nin Halep kentindeki olayları, "bu yüzyılda yaşanan en kötü insani suç" şeklinde değerlendirerek katliamların durdurulması için "acilen harekete geçilmesi" gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, ülkenin Halep'te işlenen korkunç katliamaları endişeyle takip ettiğine dikkat çekilerek, "Halep'te yaşananlar, bu yüzyılın başlarında şahit olunan en korkunç insanlık suçu ve bu tüm dünyanın gözü önünde işleniyor." ifadesi kullanıldı.

Suudi Arabistan'ın son günlerde bölgesel ve uluslararası etkin tarafların yanı sıra kardeş ve dost ülkelerle bir dizi temas kurduğu kaydedilen açıklamada, "Görüşmelerde, bakanlar kurulu tarafından dile getirilen Suudi Arabistan'ın bu konudaki tutumu teyit edildi ve katliamların durdurulması için acilen harekete geçilmesi gerektiği belirtildi." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), BM anlaşmasının öngördüğü sorumluluklar ile uluslararası barış ve güvenliğin sağlanması konusundaki görevlerini yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.