Suya Halkçı Zam

Suya Halkçı Zam

Antalya'da suya ikinci kez yüzde 10 zam yapıldı. Yapılan yüzde 10'luk zammı Mustafa Akaydın, şok sözlerle savundu.

Antalya'da suya ikinci kez yüzde 10 zam yapıldı. Yapılan yüzde 10'luk zammı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşı düşündükleri için yaptıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde, Antalya Su ve Atık Su İdaresi(ASAT)'nin 2010 mali yılı gelir tarifelerinde yüzde 10 artış yapılmasına ilişkin gündem görüşüldü.

Yapılan oylamada, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin su zammına ret oyuna karşın, CHP'nin oylarıyla suya 2010 yılında yüzde 10 zam yapılmasına karar verildi.

Meclis Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşı düşündükleri için zam yaptıklarını savundu. Akaydın, "Yapılan zamdan sonra da su maliyetinin yarısına satılacak. Biz ondan dolayı bu zamma halkçı zam diyoruz. Normal şartlar altında yapmamız gereken zam yüzde 100 ancak halkımızı düşündüğümüz için yüzde 10 zam yapıyoruz. Bu fedakarlığı halkımızdan bekliyoruz." dedi.

Yapılacak olan zammı eleştiren AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek de yapılan zammın gereksiz olduğunu belirtti. Tamyürek, "Mayıs ayında yüzde 10 zam yapıldı. Şimdi ikincisi yapılacak. Bu kadar kısa sürede ne oldu da bu zamlar yapılıyor? Gerekçe olarak elektriğe gelen zamlar gösterildi. Ancak biz bunu incelediğimizde elektriğe gelen zam suyun maliyetini sadece binde 1 oranında etkiliyor. Bu yüzden biz bu zamma karşı çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

MHP grubu adına görüşlerini belirten Mustafa Reşat Oktay da ASAT'ın su satışı dışında başka bir geliri bulunmadığını belirtti. ASAT'ın içme suyunu yeraltında temin ettiğini açıklayan Oktay, yapılacak olan zammın bir süre ertelenmesini istedi. Zammın 6 ay ertelenmesini isteyen Oktay, grup olarak ret oyu vereceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu adına konuşan Edip Kemal Bahadır da geçen yıl seçim kaygısı nedeniyle zam yapılmadığını söyledi. Ocak ayında yüzde 15'lik zammın Meclis'e geldiğini ifade eden Bahadır, AK Parti'nin oy kaybetmemek için zam yapmadığını belirtti. Yapılacak olan zammı savunan Bahadır, "AK Parti'nin yapmadığı zammı zorunlu olarak biz yapıyoruz." şeklinde konuştu.

ASAT'ın 2010 yılı bütçesi üzerine parti gruplarının konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Oylamada, CHP bütçeyi kabul ederken AK Parti ve MHP yüzde 10'luk zam içeren maddeye hayır şartıyla bütçeyi kabul etti.

 

Etiketler :