Taceddin Dergâhı'nda dualarla anıldı.

Taceddin Dergâhı'nda dualarla anıldı.

Bir yıl önce seçim çalışmaları için gittiği Kahramanmaraş'ta elim bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Kurucu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergâhı'nda dualarla anıldı.

Katılımın yoğun olduğu anma töreninde Yazıcıoğlu için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Duygu yüklü bir ortamda geçen törende, merhumun sevenleri mezar başında dualar edip, tekbirler getirdi. Her yaştan vatandaşın olduğu törende, merhumun sevenleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını ellerinde taşıdı.

Fotoğrafların üzerinde Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı 'Üşüyorum' şiirine atıf vardı.

Yazıcıoğlu'nun kabri başındaki kalabalık, ayrıca 'Biz de üşüyoruz Koca Reis', 'Seni Hiç Unutmayacağız Muhsin Başkan' yazılı atkılar taşıdı.

Tören sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülafer Yazıcıoğlu, geçen bir yılın özlemle ve kaza sürecini takiple geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Başkan gönül insanı olduğu için, bu kadar seveni olması doğal, gönlü yüce bir insandı. Buraya gelenlerin hepsinden Allah razı olsun."

Törene, anne Fidan Yazıcıoğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP Sivas Milletvekili İlhan Kesici, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, BBP il temsilcileri, partililer ve sevenleri katıldı.

Etiketler :