TADF BASKANI CINAR, CNN TURK VE TRT TURK’UN KONUGU OLDU....

TADF BASKANI CINAR, CNN TURK VE TRT TURK’UN KONUGU OLDU....

Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu Baskani Ali Cinar, Turkiyede devam eden resmi ziyaretleri sirasinda Turk yazili ve gorsel basinla biraraya geldi.

CNN Turk’un “Sabah Sohbeti” programina konuk olan Cinar, Turk Amerikan iliskileri, 1915 Olaylari ve Mayis ayinda yapilacak Turk Gunu Yuruyusleri ve Festivalleri hakkinda bilgi verdi. Cinar, Turk Amerikan toplumunun gittikce guclendigini belirterek, Amerikanin en eski cati kurulusu olan Federasyon’nun araliksiz calismalarina devam ettigini belirtti. Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun partilerustu bir kurulus oldugunu belirterek, Amerikan Baskanlik secimlerinde kimseyi tutmadiklarini, Turkiye'yi ilgilendiren milli konularda Turk-Amerikan isbirligine inanan ve destekleyen tum liderler ile gorustuklerini belirtti.
 
Ayrica, TRT Turk’un konugu’da olan Cinar, Amerika’da bulunan 12 bin Turk ogrencinin bulundugunu belirterek, genc nufusumuzunda Amerikada arttigini dile getirdi. Work&Travel konusunda hem Amerikan hem Turk resmi yetkililerine konuyu aktardiklarini belirterek, bilinclenme ve acenta denetimin Turkiyeden baslamasi gerektigini soyledi . Cinar, Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak Ermeni meselesinin sadece Nisan odakli olarak calismadiklarini belirterek, 12 ay boyunca calismalarin devam ettigini belirtti. Yeni yonetim olarak sosyal,kulturel,akademik anlamda 2015 icin yapilmasi gereken bazi somut onerileri Ankara ziyaretinde sunduklarinini belirten Cinar, Amerikan Kongresinde 134 tane Turk dostluk grubu uyesinin olmasinin buyuk basari oldugunu sozlerine ekledi.13-14 Nisanda Washington DC’de ATAA,TACC ile ortak Liderlik Konferansi yapacaklarini belirterek,genclerimizin konferansi katilimi ve milli konulara karsi bilinclenmesini hedeflediklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.