TADF Heyeti New York Kongre Üyeleri ile Görüştü

TADF Heyeti New York Kongre Üyeleri ile Görüştü

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Heyeti, JCRC’nin düzenlediği programda New York Kongre Üyelerinden Yvette Clarke, Hakeem Jeffries, Nita Lowey, Sean Patrick Maloney, Gregory Meeks, Grace Meng, Charles Rangel, Nydia Velazquez ve Jerold Nadler ile görüş

JRCJ’nin 34’ncüsünü düzenlediği Kongre Üyeleri ile kahvaltı programına ayrıca birçok sayıda eyalet senatörü ve New York Meclis üyesi de katıldı. New York Belediye Başkanı Bloomberg’İn yerine başkanlığa aday olan Joseph Lhota,  Bill de Blasio, Christie Quinn, John Liu gibi isimler de programa katılanlar arasındaydı.

Programın açılışında Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Azerbaycan Amerika Cemiyeti kabul edildi. TADF Başkanı Ali Çınar ve Başkan Yardımcıları Derya Taşkın , Dr Hakan Karalok ve ASA Başkanı Tomris Azeri öncelikle Türk Amerikan ilişkilerine önem veren Kongre Üyeleri ile birebir görüştüler. Kongre Üyesi ve Türk Dostluk grubu üyesi Yvette Clarke bu yıl içinde Türkiye’ye gideceği müjdesini verirken, Türk toplumuna her konuda yardıma hazır olduğunu da söyledi. Kongreye yeni seçilen Jefries Hakeem de Türk Dostluk Grubuna gireceğini belirtirken, ‘sizlerin desteği benim için çok önemli’ dedi.

Queens bölgesinden Kongreye seçilen Grace Meng, Türk-Amerikan ilişkilerine önem verdiğini belirterek, Başdanışmanının gelecek hafta Türkiye’ye gideceğini söyledi.

Amerikan Kongresi’nde 44 yıldır görev yapan Charles Rangel, Kore savaşında bulunduğu dönemde Türk askerlerinin çok cesur olduğunu ve kendilerine yardım ettiklerini belirtirken, ‘Türkiye önemli bir ülke. Türk toplumu ile daha yakın olmak istiyoruz.’ diye konuştu.

Clinton Döneminde Beyaz Saray’da görev yapan ve Kongreye yeni seçilen Sean Patrick Maloney’le de görüşen heyet, yakın zamanda Türk Dostluk grubuna girme potansiyeli olan üyelere birebir ziyarette bulunacaklarını açıkladı.

JCRJ’nin toplantısında Ortadoğu’da yaşanan son durumlar tartışılırken, Amerika’nın dış politikadaki gücü ve etkileri konusu da gündeme geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.