Taha Kıvanç'dan belge ve amacı yazısı

Taha Kıvanç'dan belge ve amacı yazısı

İlker Başbuğ, TSK'ya karşı medya üzerinden psikolojik harekat olduğunu öne sürdü. Taha Kıvanç da bugünkü 'Belge ve Amacı' başlıklı yazısında yeni bir tez ortaya attı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlediği basın toplantısında, eylem planı belgesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen eylem planını 'kağıt parçası' olarak değerlendiren Başbuğ, TSK'ya karşı medya üzerinden psikolojik harekat olduğunu öne sürdü.

Peki TSK'ya karşı medya üzerinden yürütüldüğü iddia edilen psiklojik harekatın amacı ne? Yenişafak yazarı Taha Kıvanç bugünkü yazısında "Belge ve Amacı" konusunda bir değerlendirmede bulundu. "İster karargâhtan birileri olsun ister dışarıdan, eldeki metni birileri hazırlamış olmalı, ama neden?" diye soran Kıvanç, "hakiki veya sahte- ancak bir asker kişi veya grup hazırlayabilir” tezinden hareketle Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un görev süresini zamanından önce bitirmek isteyenlerin olduğu ihtimaline dikkat çekti.

Kıvanç, Yaşar Büyükanıt'ın Orgeneral olup Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenmesine ramak kaldığı dönemdede aynı 'general batırma' oyununun sergilendiğini belirterek 'Sabetaycılık' ithamından aile fertleri hakkında olur olmaz iddialara kadar yıpratıcı bir kampanya açıldığını hatırlattı.

Tüm bu gelişmeler ışığında Kıvanç'ın şimdiki tezi de şu: “Belgeyi hazırlayan/lar bir taşla birkaç kuş birden vurmak niyetindeler; bir niyetleri demokrat medyayı yanlış köşeye yatırmaksa da, bir başka niyetleri İlker Başbuğ'un görev süresini erken sona erdirmek...”

Kıvanç, muhtemelen Yaşar Büyükanıt'la ilgili yıpratma kampanyası sadece Org. Büyükanıt'ın önünü kesmeyi hesaplamadığına dikkat çekerek, hedeflerden birinin de İlker Başbuğ olduğu; kampanya sonuca erişseydi Org. Büyükanıt'la birlikte onun da emekli olacağını belirtti. Kıvanç "O zaman önünü kesemediler, şimdi erken emekliliğini zorluyorlar" ifadesini kullandı.


Etiketler :