Tahkim, Aziz Yıldırım'a indirim yaptı

Tahkim, Aziz Yıldırım'a indirim yaptı

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin talebi üzerine olağanüstü toplanarak, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) dün kulüp başkanı Aziz Yıldırım için verdiği cezalarda indirime gitti.

Tahkim Kurulu'nun bugün yaptığı duruşmalı toplantıya, başkan Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve kulübü temsilen avukat Sami Dinç katıldı. Federasyondan yapılan açıklamada, duruşma sırasında yapılan sözlü açıklamalar dinlenip, dosyanın incelendiği ve yapılan müzakere sonucunda itirazın kısmen kabul edildiği bildirildi.

Tahkim Kurulu, toplantı sonrasında PFDK tarafından, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle verilen 45 günlük hak mahrumiyeti cezasını, (Adnan Türkkan'ın cezanın 30 gün hak mahrumiyeti cezası olarak tayini gerektiği şeklindeki karşı görüşü ve D.Tolga Aytöre ve Mehmet Doğan'ın eylemin sportmenliğe aykırı hareket olarak nitelendirilmesi gerektiği yolundaki karşı görüşü ile) oy çokluğuyla 21 gün hak mahrumiyetine çevirdi. PFDK'nın, verdiği 40 bin lira ceza da Tahkim Kurulu tarafından 25 bin liraya indirildi.

Tahkim Kurulu ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi Murat Özaydınlı'nın 45 günlük hak mahrumiyeti cezasının ise 'verilen cezanın eylemin unsurlarının oluşmaması sebebiyle' oy birliğiyle kaldırılmasını kararlaştırdı.

Diğer yandan, Fenerbahçe Kulübü'ne taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 100 bin liralık cezanın (D.Tolga Aytöre, Tanju Güvendiren ve Mehmet Doğan'ın cezanın 50 bin lira olarak tayini gerektiği şeklindeki karşı görüşü ile) 75.000 lira para cezası şeklinde oy çokluğuyla değiştirilerek onandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.