Tahkim'den Fatih Terim'e müjdeli haber

Tahkim'den Fatih Terim'e müjdeli haber

Tahkim Kurulu Fatih Terim'in soyunma odasına ve yedek kulübesine girme yasağını 1 yıl süreyle erteledi.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim , Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçında takımının başında sahaya çıkacak.

Galatasaray kulübünün itirazını değerlendiren Tahkim Kurulu 3 maçlık cezanın 1 maçının infaz edildiğini belirterek, kalan iki maçın cezasını ise bir yıl erteledi.

Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili gerekçeli kararı şöyle:

Galatasaray AŞ'nin teknik sorumlu Fatih Terim ile ilgili PFDK'nın 04.05.2012 tarihli ve E.2011-2012/1129, K.2011 2012/1335 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin Kurulumuzun E.2012/127 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu ve gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Talep doğrultusunda duruşma açıldı. Duruşmaya Galatasaray AŞ 'yi temsilen Av. Mahinur Dengiz ve Teknik sorumlu Fatih Terim katıldı. Sözlü açıklamaları ve savunmaları dinlendi, tutanak altına alındı. Yapılan müzakere neticesinde, UEFA ve FIFA talimatlarındaki ilgili hükümler ve FDT'nın 105.maddesi dikkate alınarak Galatasaray AŞ'nin başvurusunun kısmen kabulü ile PFDK'nca teknik sorumlu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 43/1-c maddesi uyarınca verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 maçının infaz edildiği görülmüş olup henüz infaz edilmemiş olan 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 yıl süreyle oybirliğiyle ertelenmesine (2012/133 )


Olmam gereken yerdeyim

Bugün Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına gelerek Tahkim Kurulu'nda savunmasını veren Terim, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Verilmiş olan kararı isabetli olarak değerlendiren tecrübeli hoca, "Olumlu bir karar çıktı. Bizde cumartesi günü olmamız gereken yerde görev yapacağız. İsabetli bir karar alındı. Zaten biz bir maç cezamızı çekmiştik. Biz cezanın iptalini değil ertelemesini talep etmiştik. Kurul sağ duyulu davrandı ve cezayı bir yıl erteledi. Bir dahaki sefere olursa double ceza çıkacak." dedi.

Bir gazetecinin "Aziz Yıldırım'ın sizi locasında ağırlamak istedi. Bununla ilgili ne demek istersiniz ?" sorusuna ise Fatih Terim, "Bana gelen birşey yok. Şimdi ceza ertelendiği için olmam gereken yerde olacağım." cevabını verdi.

Tecrübeli teknik adam, sezon başından beri sağ duyulu davranmaya çalıştıklarına vurgu yaparak, "Zaten biz sezon başından beri bize yapılan herşeyi kabulleniyoruz. Cumartesi günü centilmence merakla beklenen bir maç olur." diye konuştu.

 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.