Tahliye çıkmadı taraftarlar çıldırdı

Tahliye çıkmadı taraftarlar çıldırdı

Şike davasında tutuklu olarak yargılanan Aziz Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin ardından Çağlayan'da olaylar çıktı

''Futbolda şike'' davasındaki duruşmada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için tahliye kararı çıkmayınca, sarı-lacivertli taraftarlar adliye önünde taşkınlık yaptı.
 
Davanın görüldüğü saatlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan taraftarlar Fenerbahçe ile ilgili tezahüratlar yaparak beklediler.
 
Mesai saati bitiminden sonra adliye önünde bekleyen taraftarların sayısı daha da arttı.
 
Sarı-lacivertliler kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu ve kulüp mali işler müdürü Tamer Yelkovan hakkında tahliye kararı beklentisiyle duruşma sonuna kadar bekleyişlerini sürdürdüler.
 
Yelkovan'ın tahliye edildiği duruşmada, Yıldırım için tahliye kararı çıkmayınca öfkelenen taraftarlar polislere ve etrafa doğru taş ve şişe atmaya başladı.
 
Adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekipleri taraftarları dağıtmaya çalıştı. Taraftarlar adliye önünden çekilmeye başlarken, atılan yabancı maddelerden iki polis memuru yaralandı.
 
Olaylar sırasında bir televizyon kanalı muhabirinin de başından yaralandığı görülürken, iki polis ve muhabir ambulans ile hastaneye götürüldü.
 
Güvenlik güçleri taraftarlara tazyikli su ile müdahale ederken, sarı-lacivertliler ara sokaklara kaçıştılar. Bu sırada bazı taraftarların gözaltına alındığı görüldü.
Olayların ardından güvenlik güçleri olayları kontrol altına alarak tepkili taraftarları bir bölgede topladı. Öte yandan atılan taşlar nedeniyle bir basın mensubunun kafasından yaralandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
 
AJANSLAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.