Tahliye sözü vermişler

Tahliye sözü vermişler

Tetikçi Alparslan Arslan’ın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sırasında bir dönem avukatlığını yapan, aynı zamanda ev arkadaşı olan Ahmet Doğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğan, “Onu bu eylemde kullananlar, iktidar devrildikten sonra ser

Tetikçi Alparslan Arslan’ın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sırasında bir dönem avukatlığını yapan, aynı zamanda ev arkadaşı olan Ahmet Doğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğan, “Onu bu eylemde kullananlar, iktidar devrildikten sonra serbest kalacağına da bir şekilde inandırmışlar” dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA


Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sırasında bir dönem avukatlığını yapan, aynı zamanda ev arkadaşı olan Ahmet Doğan, ‘Milat’a konuştu.

Davada tanık olarak da dinlenen Doğan, Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddiasıyla OYAK Güvenlik Şirketi’ne baskında gözaltına alınan dokuz kişiden yedisinin tutuklandığını hatırlatarak, “Alparslan Arslan’ın bu işi planlayarak tek başına yapmadığını her defasında dile getirdim. Son gelişmeler beni haklı çıkartıyor” dedi.

“Herkesin bir zaafı vardır”

Arslan’ın aşırı Milliyetçi ve devletçi olduğunu ifade eden Doğan, “Bu işi planlayanlar Arslan’ın bu yönünü kullanmışlardır. Arslan’ın duygularını sömürmüşlerdir. Bu eylemi yaptırmak için ‘Bu hükümet bölücü. Sen bu eylemi yapınca ihale hükümete kalacak. Hükümet bunun altından kalkamayacak ve istediğimiz gibi bir iktidar kuracağız. Senin bu eylemini tarih konuşacak. Devlet ve millet için bunu yapmak zorundasın’ şeklinde milliyetçi damarı ve kahramanlık duygularına hitap edilmiştir. Açıkça beyni yıkanmıştır. Duyguları köpürtülmüştür. Sistemli bir planın parçası haline getirilmiştir. Herkesin bir zaafı vardır” dedi.

Arslan’ı serbest kalacağına ikna etmişler

Alparslan Arslan ile cezaevinde yaptığı görüşmelerde Arslan’ın kendisine, “Beni savunmana gerek yok. 1 Yıl sonra birlikte Adana kebabı ile karpuzu yiyeceğiz” dediğini belirten Doğan, “Anlaşılan onu bu eylemde kullananlar, iktidar devrildikten sonra serbest kalacağına da bir şekilde inandırmışlar. Arslan’a serbest bırakılacağının teminatının verildiğine inanıyorum. Yoksa neden savunma istemesin. Neden ısrarla 1 yıl sonra çıkacağını iddia etsin. Serbest kalacağını bana her görüşmemizde tekrarlamasının boşuna olmadığına inanıyorum” diye konuştu.

Manipülasyon yapanlar deşifre olacak

Bazı medya organlarının yayınlarının da o dönemde dikkat çekici olduğunu vurgulayan Doğan, ısrarla basından uzak durmasına rağmen ağzından çıkan her kelimenin saptırılarak haberleştirildiğini söyledi. Medya mensuplarının bilgi kirliliği meydana getirerek bilerek ya da farkına varmadan derin operasyona alet olduklarını ifade eden Doğan, “Direk olarak suçlamak istemiyorum ama Danıştay davasında gelinen noktaya rağmen özeleştiride bulunmayan basın mensuplarının iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Ama çok sağlıklı ilerleyen dava sonuçlandığında onları da kimlerin yönlendirdiğini anlamış olacağız. Israrla olayı başörtüsüne getirmek isteyenlerin amacı karartma yapmaktan başka bir şey değildi” dedi.

İlk ifadesinde ne demişti?

Tetikçi Alparslan Arslan Danıştay baskının ardından sorgulandığı Ankara Emniyeti’ndeki polis şeflerine, “Beni niye sorguluyorsunuz, 2 ay sonra çıkacağım” demişti.

Alparslan Arslan yalnız değildi
Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan da saldırı öncesi ve esnasında oğluna yardım edenlerin, planlamayı yapanların deşifre olmaması için kamera görüntülerinin kaydedildiği hard disklerin geri döndürülemez şekilde silindiğini vurgulayarak, “O karartılan görüntülerde kim vardı? Bunun ortaya çıkarılması lazım. Oğlumu azmettirenler gizleniyor. Görüntülerde bilinmemesini, görülmemesini istedikleri birileri var” demişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.