Tahran Büyükelçisi Derya Örs’e veda programı

Tahran Büyükelçisi Derya Örs’e veda programı

İran’ın başkenti Tahran’da Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’e veda programı düzenlendi.Büyükelçilik binasında düzenlenen...

TAHRAN (AA) - İran’ın başkenti Tahran’da Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’e veda programı düzenlendi.

Büyükelçilik binasında düzenlenen programa elçilik çalışanları, diplomatik misyonlar ile Yunus Emre Enstitüsü, Türk Hava Yolları, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, TRT ve Anadolu Ajansı temsilcilerinin yanı sıra Tahran Türk İlkokulu öğretmenleri katıldı.

Programda konuşan Büyükelçi Örs, Tahran'da 1 Mart 2019'dan itibaren görev yaptığı 4 yıl boyunca acı tatlı hatıraların yaşandığını, zor zamanlarda dayanışma ile güzel başarıların elde edildiğini belirtti.

Örs, Tahran Büyükelçiliği görevinde birlikte çalıştığı tüm mesai arkadaşlarına ve Türk kurumlarına teşekkür etti.

Programda büyükelçiliğin diplomatik misyon görevlileri ile Türk kurumlarının temsilcileri de duygu ve düşüncelerini dile getirerek Büyükelçi Örs'e teşekkür etti.

Tahran Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Emirhan Yorulmazlar da görev süresinin sonuna gelen Örs'e hediye takdiminde bulundu.

Büyükelçi Derya Örs Tahran'daki görevini 1 Mart'ta tamamlayacak. Örs'ün yerine Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç yeni Tahran Büyükelçisi olarak göreve başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.