Tahrir Meydanı karıştı

Tahrir Meydanı karıştı

Mısır'da darbeyi ve katliamları protesto etmek için Tahrir'e girmeye çalışan Mursi taraftarlarına gerçek mermiyle ateş açıldı. Bir kişi yaşamını yitirdi.

Mısır'da Temmuz ayında bir askeri müdahale sonucu devrilen Müslüman Kardeşler destekli eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin taraftarlarının düzenlediği destek gösterileri çatışmaya dönüştü. Güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı çevresinde gerçek mermilerle ateş açtığı ve bir Müslüman Kardeşler taraftarının öldüğü bildirildi.

Güvenlik güçleri ve Mısır medyasının bildirdiğine göre başkent Kahire'nin yanı sıra İskenderiye gibi Nil kıyısındaki büyük şehirlerde Mursi destekçileri ile karşıtları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Olay yerinde bulunan Reuters muhabiri çatışan grupların yüzlerce kişiden oluştuğunu bildirdi.

Ajansa konuşan bir güvenlik kaynağı, polis ve ordunun gösterinin düzenlendiği Kahire'nin kalbi Tahrir Meydanı'na girişlerden birini kapattığını ve yeni Mursi yanlılarının alana girişini engellemeye çalıştığını belirtti. Şu an binlerce Mursi yanlısı ağustos ayındaki kanlı müdahalelere sahne olan Rabiat'ül Adeviye Meydanı'na ilerliyor.

ASKERİ ARAÇLAR ATEŞ AÇTI

Reuters muhabiri, askeri araçların Tahrir Meydanı yakınlarında gerçek mermilerle ateş açtığını bildirdi. Sağlık görevlileri Müslüman Kardeşler destekçisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çevredeki binalardan Mursi yanlılarına taş atıldığı, göstericilerin de bu saldırıya aynı şekilde karşılık verdiği belirtildi.

Çevik kuvvet ekipleri kısa bir süre önce meydana biber gazıyla da müdahale etmişti.

DARBEDEN BERİ SULAR DURULMUYOR

Mısır 3 Temmuz tarihinde Genelkurmay Başkanı General AbdulFettah el Sisi'nin, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi'yi devirmesiyle siyasi ve ekonomik bir krizin içine girdi.

Ağustos ayında Mursi'nin koltuğunun iade edilmesini isteyen destekçilerinin düzenlediği oturma eylemlerine güvenlik güçlerinin sert müdahaleleri sonucu yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.