"TAKIMI DÜŞÜNENLERLE OLACAĞIZ"

"TAKIMI DÜŞÜNENLERLE OLACAĞIZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş gelecek sezon az transfer yapacaklarını söyledi.

Turkcell Süper Lig'de bu sezon beklediğini bulamayan Trabzonspor, transfer harekatına erken başlarken, teknik direktör Şenol Güneş ise gelecek sezon az transfer yapacaklarını söyledi.

Ligde bu sezon hedeflerinin gerisinde kalan Trabzonspor, gelecek sezon güçlü bir kadro kurmak için çalışmalara şimdiden başladı. Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Teknik Direktör Şenol Güneş, Teknik Danışman Ahmet Suat Özyazıcı ve Futbol Koordinatörü Özkan Sümer geçtiğimiz sezon düşülen transfer hatasına düşmemek için sürekli fikir alış-verişinde bulunmak için bir araya geliyor. Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için ince eleyip sık dokuyan Trabzonspor kurmayları, az transfer yapma konusunda fikir birliğine varırken, mevcut kadrodaki oyuncuların hem ekonomik yönleriyle takıma olan katkıları değerlendirilerek gönderilecek isimlere karar verilecek.

Gelecek sezonun planlamasını yapan Trabzonspor'un gündemindeki isimlerde ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz sezonda bordo-mavili takımın gündeminde olan ancak gerçekleşmeyen Danimarka'nın Kopenhag takımının formasını giyen Atiba Hutchinson'ı yakın takibe aldı. Bu oyuncuyu yakında takip etmeye devam eden Trabzonspor bu sezonda Kanadalı oyuncuyu transfer etmek için girişimlerde bulunabileceği belirtiliyor. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan İspanya'nın Atletico Bilbao takımında forma giyen Francisco Yeste
için de Bordo-mavili kulüp araştırma başlattı. Menajerler aracılığı ile gelen teklif üzerine bir durum değerlendirmesi yapan bordo-mavili kulüp 30 yaşındaki oyuncu için net bir karar vermedi. Trabzonspor'un alt yapısında yetişen ancak Denizlispor formasını giyen Çağlar Birinci de Bordo-mavili takımın transfer listesinde bulunuyor.

"KENDİNİ DEĞİL TAKIMI DÜŞÜNENLERLE OLACAĞIZ"
Takımda kalacak olan isimlerin sayısının oldukça fazla olduğu yönünde görüş bildiren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, az ve öz transfer yapacaklarını belirtti. Trabzonspor'a ekonomik olarak yük olmayacak bazı isimlerle ilgilide karar vermesi beklenen Güneş'in kendini değil takımı düşünün oyuncularla birlikte olmaya özen göstereceği öğrenildi. 

Trabzonspor'un içinde bulunduğu yabancı oyuncu sıkıntısı içinde çalışma yapan Şenol Güneş'in bu konudaki kararını sezon sonu netleştirecek. Yabancı oyuncularla ilgili olarak tüm verileri masaya yatıracak olan deneyimli teknik adamın oyuncuların ekonomik maliyetlerinede bakarak Trabzonspor için en uygun kararı vermesi bekleniyor. Transfer konusunda tam yetkili olan yönetim de Güneş'ten gelecek bilgiler doğrultusunda çalışmalara yön verecek.

Etiketler :