Takipçi Albay'ın ETÖ Bağlantısı

Takipçi Albay'ın ETÖ Bağlantısı

Arınç'a suikast iddiaları sebebiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan Albay E. Y.B.'nin ETÖ'yle bağlantısı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç'a suikast iddiaları sebebiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan Binbaşı İbrahim G.'den sonra Albay Erkan Y.B.'nin de Ergenekon'la bağlantısı ortaya çıktı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Albay Erkan Y.B.'nin Ergenekon sanığı Kuvay-ı Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu ile telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Özoğlu'nun ismi, Şırnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen'in kendisini 'hazır ol'da dinlediği fotoğrafla gündeme gelmişti. Aynı operasyonda gözaltına alınan Binbaşı İbrahim G.'nin de Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'le çok sayıda telefon konuşması saptanmıştı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin'in talebi üzerine Özel Kuvvetler'e bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı'nda görevli Topçu Albay Erkan Yılmaz B. ile İstihkam Binbaşı İbrahim G.'nin Or An'daki MSB lojmanlarındaki evinde geniş çaplı arama yapıldı. Aramada ele geçirilen dokümanlar geniş çapta incelemeye tabi tutuluyor. Savcı Bilgin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan da zanlılara ait cep telefonlarının dökümlerini (HTS raporları) istedi. Yapılan incelemede Albay Erkan Yılmaz B.'nin Ergenekon sanıklarından Kuvay-ı Milliye Derneği Başkanı Albay Fikri Karadağ'ın yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu ile çok sayıda görüşme yaptığı anlaşıldı. Ergenekon sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu'nun ismi, halen Şırnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen'in kendisini "hazır ol"da karşıladığı fotoğraf ile gündeme gelmişti. Fotoğrafın çekildiği Mayıs 2008'de KKTC'de Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay komutanı olan Özgen, YAŞ'ta tuğgeneralliğe terfi etmiş ve Şırnak'taki Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na atanmıştı.

Bu arada savcılığın, Ayrancı'daki rent-a car'dan araç kiralayan ve aynı ekipte olduğu öne sürülen diğer 6 subayın da bilgisine başvuracağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :