Taksiciler Dev Mitinge Hazırlanıyorlar

Taksiciler Dev Mitinge Hazırlanıyorlar

Taksilerde Gece Tarifesi Kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME, taksi, minibüs ve okul servislerine yüzde 5 ile 15 arasında zam yapacak.

Yeni tarifeye göre taksimetre açılış ücreti 2 TL'den 2.5 TL'ye çıkarıldı. Gece tarifesi olarak adlandırılan uygulama ise kaldırıldı. Taksimetre bekleme ücreti ise 25 kuruştan 30 kuruşa çıkarıldı.

Minibüslerde ise yüzde 10 zam yapıldı. İndi-bindi 1.2 TL'den 1.3 TL'ye çıkarıldı.

Okul servislerinde ise zam oranı yüzde 5.

Taksiciler büyük mitinge hazırlanıyor

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi öncülüğünde Türkiye'de bir ilk olacak olan dev bir miting hazırlığı yapılıyor.

Resmi kayıtlı taksilerin 3 katına ulaşmış olan Korsan Taşımacılığa karşı sabırları tükenen taksiciler büyük ses getirecek dev bir mitingin hummalı hazırlıkları içerisindeler. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük Taksi kuruluşu ünvanına sahip Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi yerel seçimler öncesinde İBB tarafından her yıl düzenli olarak alınan "Ruhsat Harçları"nın kaldırılmasını sağlamıştı.

Plaka tahditlerinin kaldırılması sürecinde izledikleri kararlı tutum ve oluşturdukları kamuoyu ile sektörün sözcüsü haline gelen Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, bu kez dayanılmaz boyutlara ulaşan Korsan Taksi Taşımacılığına karşı bir miting düzenleme hazırlığındalar.

Resmi kurum ve kuruluşlara yapılan yazılı müraacatlardan bir netice almayan sektör temsilcileri 11 Ekim 2009 tarihinde Çağlayan Meydanında binlerce kişiyi hak ve emek mücadelesi için bir araya getiriyor. Haksızlığa tahammülü olmayan herkesin davet edildiği mitinge katılımın çok büyük olacağı ifade edilirken tüm hazırlıklar hızla devam ediyor.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, resmi müraacatını 3 Temmuz'da yaptığı miting'in tebliği geçtiğimiz günlerde tarafına ulaştırıldı. Miting Valilik ve Emniyet izni ile 11 Ekim'de gerçekleşecek.


Aileleri ile ekmek ve hak mücadelesi için Çağlayan Meydanı'nda toplanacak olan İstanbul Taksicileri haksızlıklığa ve her türlü korsana karşı Çağlayan'da binlerce kişi ile tepkilerini dile getirecek. Ekmeklerinin korsan taksiler tarafından gasp edilmesi konusunda sabırları taşan sektörün emekçileri artık haklarını hırsızlar tarafından yenilmesine dur demek için aileleri ve çocukları ile mitinge katılacaklar.

Etiketler :