Taksiciler Taksimi Kapattılar

Taksiciler Taksimi Kapattılar

Taksiciler artan korsan taksiler ve iptal edilen gece tarifesinden dolayı TAKSİMİ kapattılar

Tarlabaşı Bulvarı'nı ve Taksim Meydanı'nı trafiğe kapatan taksiciler korna çalarak korsan taksicileri ve gece tarifesinin kaldırılmasını protesto etti. Korsan taksilerin kaldırılabilmesi durumunda gece tarifesini de istemediklerini belirten taksiciler, yetkilileri göreve çağırdı.

Gece tarifesi uygulamasına son verilmesi ve sayıları günden güne artan korsan taksiler yüzünden iş yapamamaktan şikayetçi olan yüzlerce taksici, araçlarıyla gruplar halinde Taksim Meydanı'na akın etti. İstanbul'un her noktasından gelen ve Tarlabaşı Bulvarı'ndan Taksim Meydanı'na çıkan taksiciler, kısa bir süre Tarlabaşı Bulvarı'nı trafiğe kapadı. Ağır ağır ilerleyen yüzlerce taksici, Taksim Meydanı'na gelince kontak kapatıp korna çalarak eylem yaptı. Bu arada trafik polisleri de eyleme katılan taksilerin plakalarını not etti. Taksicilerden yolu trafiğe açmalarını isteyen polisler, aksi halde cezai işlem uygulayacakları uyarısında bulundu. Bunun üzerine kendilerine ceza yazılacağını duyan taksiciler ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından polisten ceza yazılmaması sözü alan taksi şoförleri yolu trafiğe açtı.

Taksiciler adına açıklama yapan Hakan Kayhan, taksicilerin sürekli ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü söyledi. Taksicilere layık görülen yüzde 15 zammı yetersiz gördüklerini dile getiren Kayhan, "Söz konusu zam, sadaka zamdır. Yeterli görülen zammın yüzde 7'si zaten akaryakıt zammına gidecektir. Geri kalan da araç sahiplerinin cebine gidecektir. Taksiciler bu zamdan payına düşeni alamayacaktır" dedi. Korsan taksilerin önüne geçilmesi durumunda, zam da istemediklerini ifade eden taksiciler, gece tarifesini de istemediklerini anlattı.

Korsan taksilerin kendilerine büyük darbe vurduğunu anlatan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı İrfan Öztürk ise, İstanbul'da 18 bin sarı şapkalı taksi bulunmasına karşılık, 50 bin de korsan taksi bulunduğuna dikkat çekti. Korsan taksilerin kaldırılması durumunda zam da istemediklerini ifade eden Öztürk, hükümeti bu konuda göreve çağırdı.

Etiketler :