Taksim'de kutlamalara izin çıkacak mı?

Taksim'de kutlamalara izin çıkacak mı?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasını sendikalarla görüşeceklerini belirterek, "Eğer herhangi bir sıkıntı olmayacağını değerlendiriyorsak Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ın yapılmasında elbette ki iznimiz olacak." ded

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası İstanbul Lale Festivali'nin açılış törenine katılan Hüseyin Avni Mutlu, belediye başkanı Kadir Topbaş'la İSMEK çadırlarını dolaştı. Programın ardından gazetecilerin 1 Mayıs'la ilgili sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, 1 Mayıs'ın geçen yıl problemsiz bir şekilde kutlandığını hatırlattı. Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere halkın kutlamalara ilgi gösterdiğini aktaran Mutlu, "Kutlamalar düzenli oldu. Bu yıl da yaklaşımımızın bunun tertip edilmesi yönünde değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz. İstanbul'un güvenliği önemli. Bu meydana gelecek olan insanlarımızın güvenliği önemli bunu hiç ihmal etmeksizin sivil toplum kuruluşları sendikalarla ortaklaşa götürmek arzusundayız. Bu arzumuzu önümüzdeki günlerde alacağımız bilgiler çok daha güçlü bir hale getirecek müracaat olacaktır bu müracaatı da önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz." dedi.

Bir gazetecinin "1 Mayıs Taksim'de mi kutlanacak?" şeklindeki soruya Mutlu, "Ben böyle bir şeyi çok erken söylemek istemiyorum. Gönlümüzden geçen İstanbul'un Taksimin Meydanı'nın güvenliği ve oradaki insanların güvenliğiyle de ilintili olduğunu düşünüyorum. Güvenlik sadece emniyetimizin değil, buraya gelecek herkesin ortak çabasıyla meydana gelecektir. Buraya katılacak sendikalarımızla bu konuyu değerlendireceğiz. Herhangi bir sıkıntı olmayacağını değerlendiriyorsak Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ın yapılmasında elbette ki iznimiz olacak." cevabını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.