Taksim'de polis müdahalesi

Taksim'de polis müdahalesi

Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine saat 17.30'da Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis gruba müdahale etti.

 

Kalabalık, pazartesi Taksim'de çıkan olaylar sonrası gözaltılar, TMMOB yasasındaki düzenleme ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesini protesto etti. Kalabalık, Taksim Meydanı'na yürümeyi planlıyordu ancak İstiklal Caddesi'nde önlem alan polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruplar adına burada basın açıklaması yapıldı. Polisin yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasının saat 19.00 sıralarında kalabalığın büyük bölümü dağıldı. Bir bölümü ise polisin uyarısı ise Galatasaray Meydanı'ndan ayrıldı.

FRANSIZ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı. Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi. Polisin İstiklal Caddesi'ndeni önlemi devam ediyor.

Göstericiler, esnafa ve bazı dükkanlara saldırdı

Polisin müdahalede bulunduğu İstiklal Caddesi'ndeki göstericilerden bir kısmı Ayhan Işık Sokağa girdi. Sokaktaki iki kafenin sahipleri ile çalışanları, göstericilere tepki gösterdi. Göstericiler de esnafa ve bazı dükkanlara saldırdı.

Esnafın indirdiği dükkan kepenklerine zarar veren göstericiler, kafelerin önündeki masa ve sandalyeleri de kırdı.

 Yine İstiklal Caddesi Bursa Sokak'ta da ellerinde sopa olduğu görülen birkaç esnaf, göstericilerin sokağa girmesini engellemeye çalıştı.

Göstericiler, ses bombası, taş ve şişelerle esnafa saldırınca, esnaf dükkanlarını kapatıp kaçmak zorunda kaldı. Ardından göstericiler sokaktaki dükkanları taşladı.

Ara sokaklardaki göstericiler, gazetecilerin de görev yapmasını engellemeye çalıştı.

Öte yandan, polis ekipleri Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu. Gezi Parkı'nın merdivenlerinde de polislerin beklediği görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.