Takvim Taraf'a savaş açtı

Takvim Taraf'a savaş açtı

Taraf Gazetesi Wikileaks Belgelerinden yola çıkarak Sadık Albayrak hakkında iddialara yer verince kavga başladı. İşte Takvim'in haberi: 'Karanlık Taraf'

Wikileaks internet sitesi çoğu dedikodudan oluşan binlerce belge açıkladı. Taraf gazetesi de o belgelerin arkasına sığınarak, dürüstlüğüne milyonların kefil olacağı yazar Sadık Albayrak'ı hedef aldı. Taraf "Belgelerde Antalya'daki raylı sistem inşaatının Sadık Albayrak'a verilmesi için tavsiyede bulunulduğu anlatılıyor" diye yazdı. Oysa Albayrak, oğlu Berat'ın, Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra ile evlenmesinden sonra köşe yazarlığını bırakarak evine kapandı.

Sadık Albayrak, bir polisle tartıştığı için kelepçelenerek karakola götürülmesine rağmen, "Başbakan'ın dünürü olduğunu" bile söylemedi. Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de raylı taşıma işinin Alarko'nun üstlendiğini belirterek Taraf'ı yalanladı. Türel, "Kimse bana, bir telkinde bulunmadı. Bu iddia, sahibini gülünç duruma sokmuştur. Wikileaks'in balonu sönmüştür" dedi.

ÖN YARGILI VE MAKSATLI
Albayrak Ailesi, Taraf'ın asılsız iddialarına tepki gösterdi. Bir açıklama yapan Berat Albayrak şunları söyledi: "Medyada Wikileaks'in açıkladığı belgelere dayandırıldığı belirtilerek yayımlanan haberlerde, şahsım ve babam Sadık Albayrak hakkında gerçek dışı bilgi ve değerlendirmelere yer verilmiştir. Yaşamını sade bir vatandaş olarak sürdüren, hiçbir ticari faaliyeti bulunmayan babam Sadık Albayrak emekli bir gazetecidir. Kendisi hayatı boyunca dürüstlüğü ilke edinmiştir. El Pais Gazetesi'ne atıfta bulunarak kendisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi raylı sistem ihalesi ile ilişkilendiren haberler tamamen gerçekdışı, ön yargılı ve maksatlı bir yaklaşımdır. Yine bu asılsız haberlerde şahsımın Moskova'ya giderek Rusya Başbakanı Sn. Putin'in ve İtalya Başbakanı Sn. Berlusconi'nin enerji sektöründeki çıkarlarını incelemiş olduğu yazılmıştır. Rusya'da kişisel bir iş bağlantım olmadığı gibi, hayatımda bugüne kadar Moskova'da hiç bulunmadığımı da özellikle belirtmek isterim. Şahsım ve ailem adına reddettiğim bu haberlere karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz."

HACKER'LIKTAN GAZETECİLİĞE
Kimine göre bir terörist, kimine göre bir kahraman.... Peki Amerikan dış politikasına ait belgeleri yayınlayarak uluslararası bir depreme yol açan Julian Assange kim? Tam adıyla Julian Paul Assange Avusturalyalı bir internet aktivisti ve Wikileaks'in yayın yönetmeni. Anne ve babası Vietnam Savaşı karşıtı bir gösteride tanışan Assange doğuştan bir muhalif. Assange, Wikileaks'in editörü olmadan önce matematik öğrencisi, hacker ve bilgisayar programcısıydı.

PENTAGON'U ÇÖKERTMİŞ!
Hacker'lığının kökeni ise oradan oraya sayısız taşınmayla geçen çocukluk dönemine dayanıyor. Bir dönem elektrik dükkanının karşısında oturan Assange, burada program kırma konusunda ilk bilgileri ediniyor. Çökerttiği ilk site ise Amerikan Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) ait. 4 yıl önce de Wikileaks adlı internet sitesini kuruyor. Yalnızca 5 tamzamanlı editör ve 800 gönüllüye sahip olduğu için ülke ülke dolaşmak zorunda kalıyor. Faaliyetlerini yürütebilmek için kimi zaman Doğu Afrika'ya kimi zaman İzlanda'ya gidiyor. İsveç'te 2 kadına tecavüzle suçlanan Assange hakkında tutuklama kararı bulunuyor. Ancak "sarsıntının kahramanı olan" Assange'nin şu anda nerede olduğu bilinmiyor.

BOTOKSLU KADDAFİ KİBİRLİ BERLUSCONİ
Wıkıleaks sitesinde yayınlanan belgeler ABD'li diplomatların dünya liderleri hakkında yaptığı yorumları da ortaya çıkardı. İşte "magazin dergilerini aratmayan" o yorumlardan bazıları:
SARKOZY: ABD'nin Paris Büyükelçiliği, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'yi ince tenli ve otoriter kişiliği ile tanımlıyor.
BERLUSCONİ: İtalya Başbakanı Berlusconi ise ABD'nin Roma Büyükelçiliği tarafından "kibirli, ve etkisiz bir lider" olarak eleştiriliyor. Ayrıca Berlusconi'nin gece hayatına düşkün olduğu belirtiliyor. n PUTİN: Roma Büyükelçiliği'nde ele geçirilen raporda Putin ve Medvedev ile ilgili "Batman ve Yardımcısı Robin" benzetmesi yapılmış.
KARZAİ: ABD'nin Afganistan'da müttefiki Cumhurbaşkanı Hamid Karzai için Kabil Büyükelçiliği'nin kullandığı ifadeler de ilginç: "Zayıf karakterli."
NETANYAHU: İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu için söylenen ifadeler de tartışma yaratacak cinsten: "Etkileyici. Ancak sözünü tutmaz."
KADDAFİ: Libya lideri Kaddafi'nin ise botoks yaptırdığı ve Ukraynalı hemşire Galina Kolonitska ile aşk yaşadığı iddia ediliyor.

HERŞEYİ O 'GAGA'LADI
Dünya hep Julian Assange'yi konuştu. Ama "ortalığı karıştıran" kişi o oldu: Bradley Manning. 23 yaşındaki Manning, 2007'de ABD Ordusu'na katıldı. Irak'taki istihbarat birimlerinde görev aldı.
Bağdat'a 40 km. uzaklıktaki bir üste gizli belgeler üzerinde çalışıyordu. Bu sırada ABD'nin Irak'taki kirli operasyonlarını tespit etti. Manning, askeri personelin kullandığı bilgisayar ağına giriş izni olduğu için gizli dosyalara ulaşabildi. Er Manning bir gün bürosunda Lady Gaga dinliyormuş gibi yaparak tüm gizli bilgileri de boş bir CD'ye indirdi. Daha sonra bu bilgileri yine Lady Gaga albümünün içinde ABD'li bilgisayar korsanı Adrian Lamo'ya gönderdi. Nisan ayında Wikileaks Irak'ta bir ABD helikopterinin Reuters haber ajansı çalışanlarının ölümüne yol açan saldırısının görüntülerini yayınladı. Bir ay sonra da Manning "gizli bilgileri dışarı sızdırmak"la suçlanarak tutuklandı.

'GİZLİ NOTLAR' ÇOK ESKİDEN!
Wıkıleaks adlı internet sitesi 251 bin belgeyi ABD büyükelçilerinin "gizli bilgi notlarına" dayandırarak hazırladı. Ancak bu belgelerin son 10 yılı kapsamadığı açıklandı. Çünkü ABD büyükelçilerinin gizli bilgi notlarının tarihleri 1966'dan bu yılın şubat ayına kadar uzanıyordu. Wikileaks, 274 ABD büyükelçiliğinin gizli iletişimleri ile ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait belgelerin 15 bin 652'sinin "secret" yani "gizli" olduğunu kaydetti. Belgelerin 101 bin 748'inin "confidential" (hizmete özel), 133 bin 887'sinin ise "unclassified" (açık bilgi) olarak sınıflandırıldığı açıklandı.

FİRST LADY'LER DE ŞOKTA!

Carla imaj için evlendi Aliyev estetik çılgını
Wıkıleaks'in dedikodu bombası sadece liderlerin değil, first lady'lerin de başına düştü!
Dünyayı sarsan sitenin keskin dili, önce Fransız Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkzoy'nin gündemden düşmeyen eşi Carla Bruni'ye değdi. İddiaya göre Sarkozy, eski eşi Cecillia Sarkozy'den boşanınca danışmanları imaj kaygısına düştü. Fransa liderinin şen bir dul olması hoş görülemezdi.

PARA TEKLİF EDİLDİ
Bu nedenle uygun bir eş arandı ve Carla Bruni'de karar kılındı. Bruni'ye "cebini doldurması" karşılığında Sarkozy ile evlenmesi teklif edildi. Bruni de bunu kabul etti ve çift, dünyanın karşısında büyük bir aşk yaşıyormuş imajı verdi. Oysa gerçek çok daha farklıydı. Bir başka iddia da, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in "güzel eşi" Mihriban Aliyev hakkındaydı. Wikileaks, first lady'ler arasında güzelliği ile nam salan Aliyev'in, tam bir estetik çılgını olduğunu yazdı... Takvim

 

Etiketler :