'Taliban ile acil görüşmeli'

'Taliban ile acil görüşmeli'

İngiltere Kara Kuvvetleri Komutanı Richards, "Çıkış stratejisinin bir parçası olarak Taliban'la bir an önce müzakerelere başlanmalıdır" dedi.

ABD'nin Afganistan'daki en yüksek rütbeli komutanı Orgenearal Stanley McChrystal'dan sonra İngiltere'nin Kara Kuvvetleri Komutanı 'Sir' lakaplı Orgeneral David Richards da, Taliban'a karşı verilen mücadeleyi eleştirdi. Daha önce de Londra'nın Afganistan politikası hakkında sert açıklamalarda bulunan Orgeneral Richards, BBC radyosuna verdiği bir mülakatta, Afganistan'da "zaferin garanti" olmadığını belirtti.

'BENİM ÖZEL GÖRÜŞLERİM'

Obama'yı eleştirdiği için görevinden alınan Amerikalı Orgeneral McChrystal'in akibetine uğramak istemeyen Richards, sarfettiği sözlerin "özel görüşleri" olduğunu söyledi. Richards, şöyle devam etti: "Çıkış stratejisinin bir paraçası olarak Taliban'la bir an önce müzakerelere başlanmasını tavsiye ediyorum. İsyancılarla mücadelede her zaman bir müzakere aşaması vardır." Richards'ın sözleri için İngiliz The Guardian gazetesi, "İngiliz hükümeti, Taliban'la masaya oturma seçeneğine, yenilgiyi kabullenmek gibi algılanacağından uzak duruyor" diye yazdı.

Londra, 2015'ten itibaren Afganistan'dan çekilmeyi isterken ABD, 2011'in ortalarından itirabaren askerlerini geri çekeceğini söylüyor.

sabah

Etiketler :