'Taliban'a karşı savaşı kaybettik'

'Taliban'a karşı savaşı kaybettik'

Fransız Le Monde gazetesine bir demeç veren Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, 'Taliban'a karşı savaşı kaybettik' itirafında bulundu

Zerdari, Londra ile İslamabad arasındaki gerginlik ve ülkesini vuran sel felaketinin gölgesinde İngiltere ziyaretine başladı.

ABD'nin liderliğindeki koalisyon güçlerini Afganistan'daki durumu hafife almakla suçlayan Zerdavi, "Taliban'a karşı verilen savaş, Afgan halkının kalbi kazanılamadığı için kaybediliyor" dedi. Fransız Le Monde gazetesine verdiği demeçte Zerdari, ABD'nin liderliğindeki koalisyon güçlerini Afganistan'daki durumu hafife almakla suçladı.

Zerdari, Pakistan'ın Taliban'la işbirliği yaptığı iddiasını ise da reddetti.

Afganistan işgaliyle ilgili Wikileaks'in internette yayınladığı Amerikan ordusuna ait gizli belgelerde, Pakistan ve İran'ın Taliban'ı el altından desteklediğine ilişkin ABD'nin kaygılarına yer veriliyordu.Bu iddiaları reddeden Zerdavi, Batının Afganistan’da Taliban’a karşı savaşı kaybetmeye başladığı uyarısında bulundu.

İki gün süren Fransa ziyaretinin ardından uçakla Londra’ya geçen Zerdari, ülkesini terör ihraç etmekle suçlayan İngiltere Başbakanı David Cameron’la bir araya gelecek.

Cameron, geçen haftaki Hindistan ziyaretinde, Pakistan’dan, Hindistan’a, Afganistan’a ya da başka yerlere terör ihraç eden gruplara destek verildiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Öte yandan Zerdari’nin Batıyı, Afganistan’da Taliban’a karşı verilen savaşta elinden geleni yapmamakla eleştirdiği gün, Taliban savaşçıları Kandahar’daki bir üsse intihar saldırısı gerçekleştirdi. Bir koalisyon askerinin yaralandığı olayın ardından çıkan çatışmada bazı Taliban savaşçılarıda yaraladı.

Zerdari, Pakistan'ın Taliban'la işbirliği yaptığı iddiasını da reddetti.

Afganistan işgaliyle ilgili Wikileaks'in internette yayınladığı Amerikan ordusuna ait gizli belgelerde, Pakistan ve İran'ın Taliban'ı el altından desteklediğine ilişkin ABD'nin kaygılarına yer veriliyordu.

Etiketler :